fbpx Medlemsrekord i Unio Hopp til hovedinnhold

Medlemsrekord i Unio

Bilde av Unio-leder Ragnhild Lied

Unio er i ferd med å bikke 400 000 medlemmer. Det er rekord.

Unio skriver i en pressemelding at de 1. januar 2023 hadde nøyaktig 396 895 medlemmer. Medlemmene fordeler seg på 14 fagforbund og Sykepleierforbundet er ett av dem.

Medlemstallet viser at Unio det siste året har fått 7678 nye medlemmer. En medlemsvekst på to prosent og ny medlemsrekord.

Høy organisasjonsgrad

Unio-leder Ragnhild Lied er fornøyd med at organisasjonen vokser.

– En del av denne økningen kan være et resultat av at arbeidslivet, og særlig offentlig sektor, har hatt et økende behov for ansatte med høyere utdanning, og at organisasjonsgraden i offentlig sektor er høy, sier Lied i en pressemelding.

En annen grunn til veksten mener Unio kan skyldes at flere ser verdien av en hovedorganisasjon som jobber for at de med høyere utdanning skal verdsettes bedre.

– Behovet for ansatte med høyere utdanning er stort. Det bidrar til å sikre kvalitet i offentlige tjenester, forskning i verdensklasse og trygghet og tillit i samfunnet, sier Unio-lederen. 

Kvinnedominert

76 prosent av Unios medlemmer er kvinner, det betyr drøyt 300 000 personer.

Utdanningsforbundet er det største forbundet i Unio. Det var her medlemsveksten økte mest, tett etterfulgt av Norsk Sykepleierforbund, Norsk Fysioterapeutforbund og Forskerforbundet.

– Veksten i antall medlemmer viser at det jobbes godt med rekruttering i medlemsforbundene. Organisasjonsgraden er fortsatt høy for våre yrkesgrupper. Det er viktig for det organiserte arbeidslivet og trepartssamarbeidet, sier Lied i pressemeldingen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse