fbpx Henrik Ellestad fikk toppkarakter på anatomieksamen Hopp til hovedinnhold

Henrik Ellestad fikk toppkarakter på anatomieksamen

Henrik Ellestad. Sykepleierstudent i sin første praksis

Sensuren på anatomieksamen er klar: Hver fjerde sykepleierstudent strøk. Rekordmange fikk toppkarakteren A. Sjekk hvordan det gikk for sykepleierstudentene rundt om i landet.

Kun 475 av de 5173 sykepleierstudentene som tok anatomieksamen i desember fikk A. Henrik Ellestad var en av dem.

– Jeg er kjempefornøyd, sier Ellestad, som for tiden er ute i sin første praksis.

– Blir det mer feiring?

– Det ble litt ekstra feiring forrige helg, forsikrer han.

Sykepleien har intervjuet Ellestad ved flere anledninger, og snakket med han om eksamenen både før og etter. Sykepleierstudiet tar han ved Oslomet i Oslo. (Les sakene nederst)

25 prosent stryker

Nokut har nå fått oversikt over hvordan det gikk med sykepleierstudentene på den nasjonale deleksamenen i anatomi, fysiologi og biokjemi i desember i fjor.

– Hver fjerde student stryker fortsatt på eksamen. Men antallet går noe ned ved årets gjennomføring, i det som var tidenes største, målt i antall kandidater, skriver Nokut i en pressemelding.

Imponert over førstesemesterstudentene

Nokut melder at resultatene nå er tilbake på nivået før pandemien inntok Norge.

– Mange av de som tar denne eksamen kommer rett fra videregående og er førstesemesterstudenter. Pandemien gjorde at disse studentene knapt hadde hatt en eksamen før de tok denne. At så mange har mestret denne krevende eksamenen er veldig bra, og noe studentene kan være stolte av, sier direktør i Nokut, Kristin Vinje,

Rekordmange fikk toppkarakter

9,2 prosent av studentene fikk karakteren A. Det er ifølge Nokut det høyeste tallet noensinne. I tillegg går strykprosenten noe ned fra 25,2 prosent i 2021 til 25,1 prosent i 2022, men er fortsatt høyere enn tidligere år.

– Vi ser at det er studenter i hele landet som har gjort det godt, og det er vi glade for. Men det er fortsatt en del som har litt å jobbe med for å bestå denne eksamenen. Fra vår side er det ikke aktuelt å lempe på kravene for å få flere gjennom, men heller prøve å inspirere institusjoner og studenter til å gjøre det enda litt bedre på neste forsøk, sier NOKUT-direktør Kristin Vinje i en pressemelding.

– Gledelig resultat

Lederen i NSF Student, Sigrid Husøy Larsen, gleder seg over resultatene.

– Årets resultater tyder på at fysisk og stabil undervisning hjelper. De to siste årene har det vært store usikkerheter knyttet til eksamensform og gjennomføring. I tillegg har mye undervisning vært digitalt, noe en ser på tidligere resultater, sier leder i NSF Student, Sigrid Husøy Larsen.

– Noe spesielt du biter deg merke i?

– Strykprosenten er nærmest uendret fra i fjor, samtidig som flere har oppnådd toppkarakter. Spesielt for de siste kullene er at mange av dem aldri har gjennomført en eksamen før, og at AFB-eksamen blir første møte med en eksamenssituasjon. Det kan tenkes at det kan ha innvirkning på resultatene, sier Larsen.

Vel blåst

Studentlederen sier de ikke fått noen reaksjoner fra sykepleierstudentene etter eksamen.

– Det tyder på at alt har gått som det skal, sier hun.

Larsen råder utdanningsinstitusjonene til å se resultatene i sammenheng med undervisningen og bruke tallene aktivt under evaluering av emnet.

– I tillegg vil jeg si vel blåst til både sykepleierstudentene, utdanningsinstitusjonene og Nokut, legger Larsen til.

Lovisenberg diakonale høyskole på topp

Lovisenberg diakonale høyskole skiller seg ut i positiv retning. Hver tredje sykepleierstudent fikk toppkarakter, samtidig som de hadde den laveste strykprosenten i landet.

Eksamen er utarbeidet av en eksamensgruppe, som består av faglærere, emneansvarlige og andre eksperter på fagfeltet. I tillegg har Norsk Sykepleierforbund Student bidratt med å utarbeide eksamen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse