fbpx Anatomieksamen 2022: – Det er det alle snakker om nå Hopp til hovedinnhold

Anatomieksamen 2022: – Det er det alle snakker om nå

15. desember skal Henrik Ellestad ta sykepleierutdanningens mest beryktede eksamen. 

Sykepleien snakket med sykepleierstudent Henrik Ellestad da han startet på sykepleierutdanningen ved Oslomet nå i høst. Nå driver han på lik linje med de fleste sykepleierstudenter siste forberedelser til eksamen i anatomi, fysiologi og biokjemi. 

Ingen eksamensdebutant

– Er du godt forberedt?

– Jeg mener jeg ligger godt an … men plutselig kommer jeg over noe jeg ikke vet, og må lese meg opp. Sånn går dagene, forteller Ellestad på vei hjem fra lesesalen.

Han har fått med seg at denne eksamenen er en av de tøffeste i hele studiet.

– Det er mye redsel og nerver blant studentene. Du merker det på stemningen. Anatomieksamen er det alle snakker om nå.

– Er dette din første eksamen?

– Nei. Jeg har hatt eksamen på videregående, pluss at vi har hatt en eksamen i mikrobiologi tidligere i høst. Det er jeg glad for.

– Anatomi begynner å bli gøy

– Har du en formening om hvilken karakter du vil få?

– Jeg tror jeg ligger til en C, men jeg kan vel ende opp med alt fra stryk til B. Jeg har gått igjennom hele pensum og haket av det som skurrer kunnskapsmessig. De siste dagene kommer til å brukes på repetering, sier han og legger til:

– Nå synes jeg anatomi begynner å bli gøy, jeg forstår mer og synes det er interessant. Helheten begynner å bli tydelig.

– Kan jeg ringe deg etter eksamen og høre hvordan det gikk?

– Det går helt fint, svarer Ellestad.

Lurer du på hvordan det gikk med Henrik Ellestad? Følg med på sykepleien.no 15. desember.

Her kan du teste deg selv med tidligere eksamner i anatomi, fysiologi og biokjemi: 

Nasjonal eksamen del 1, april 2021

Nasjonal eksamen del 2, april 2021

Nasjonal eksamen del 3, april 2021

1 Kommentarer

Georg Norenberg

Student
2 måneder siden

Han Henrik virker som en rolig og trivelig person! Jeg krysser fingrene for at han blir ferdig med denne beryktede eksamen! Jeg driver podcast om mental helse, kunne vært interessent å få en prat med han! Kjellern - Spotify

Annonse
Annonse