fbpx Neste år slipper sykepleierne å heise flagget Hopp til hovedinnhold

Neste år slipper sykepleierne å heise flagget

Sykepleier heiser samisk flagg på nasjonaldagen 6. februar

Tromsø får nye flaggregler. Det betyr at 6. februar 2023 tar kommunens vaktmestere over ansvaret for flaggheising på samenes nasjonaldag. Sykepleierne kan konsentrere seg om sykepleieoppgaver.

6. februar er samefolkets dag. Da Tromsø kommune nektet å heise opp flagget ved Sjursnes bo- og servicesenter på samenes nasjonaldag tidligere i år, ble mange skuffet. Tromsø kommune har tidligere bestemt at det kun skal flagges på 1. mai og 17. mai. Sjursnes bo- og servicesenter tilhører en bygd i Ullsfjord utenfor Tromsø og har en sterk sjøsamisk historie.

I tillegg falt samenes nasjonaldag på en søndag, og kommunen hadde derfor ingen vaktmestre som kunne komme og heise flagget.

Sykepleierne tok grep

– Flagget ble likevel heist. Sykepleier Helene Berg Johansen tok ansvaret, og flagget vaiet stolt i vinden gjennom hele dagen, sier nestleder i Sykepleierforbundet (NSF) i Troms og Finnmark, Mari-Ann Benonisen.

Tor-Halvar Bakkland, enhetsleder for byggdrift i Tromsø kommune, ble forelagt kritikken om flaggingen på Sjursnes. På spørsmål om hvorfor ikke samenes nasjonaldag er prioritert i likhet med 1. mai og 17. mai, svarte Bakkland følgende til iTromsø:

– Det er mange flaggdager å velge mellom, så hvilken dag skal vi velge? Vi får kritikk uansett hva vi gjør, og det kan vel ikke være så vanskelig å heise flagget selv hvis vaktmesteren legger det frem, svarte Bakkland.

Nå skal det flagges

Fredag 2. desember behandlet Tromsø kommune nytt flaggreglement i Tromsø kommune.

– Saken ble behandlet med bakgrunn i saken nevnt ovenfor. Jeg sitter i kultur-, idretts- og friluftsutvalget, som behandlet saken. Dette betyr at fremover skal sykepleiere slippe å heise flagget i arbeidstiden og heller fokusere på sykepleieoppgaver, sier en fornøyd Benonisen.

Det betyr at 6. februar neste år kommer vaktmesteren ved Sjursnes bo- og servicesenter og heiser flagget på samenes nasjonaldag.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse