fbpx Vaksine-boost: Sykepleierne kan velge om de vil ha ny dose Hopp til hovedinnhold

Vaksine-boost: Sykepleierne kan velge om de vil ha ny dose

Bildet viser et hetteglass med koronavaksine.

Sykepleiere er enn så lenge ikke i gruppen FHI mener bør ta en ny oppfriskningsdose av covid-vaksinen denne høsten.

Nå kan også personer mellom 18 og 64 år uten underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp få en oppfriskningsdose om de vil.

Folkehelseinstituttet (FHI) har frem til nå anbefalt at de over 65 år, personer mellom 18–64 år med underliggende risiko for alvorlig sykdomsforløp, ungdom i aldersgruppen 12–17 år med alvorlig grunnsykdom, og gravide i 2. og 3. trimester, bør ta en ny oppfriskningsdose før høst- og vintersesongen 2022.

Sykepleiere kan bestemme selv

FHI skriver på sine nettsider at det per i dag ikke er grunnlag for å inkludere helsepersonell i målgruppen som bør ta en ny oppfriskningsdose nå i høst.

– Behovet for økt individuell beskyttelse er for de fleste lav og det er høy dekning for de første tre dosene, men også helsepersonell kan selv bestemme om de ønsker en oppfriskningsdose eller ikke, sier Are Stuwitz Berg i en pressemelding.

Begrenset nytte

– At det nå åpnes opp for at flere kan få en ny oppfriskningsdose, betyr ikke at vi mener at alle i denne målgruppen bør ta en ny dose, men at det er mulighet for de som selv ønsker det, sier avdelingsdirektør Are Stuwitz Berg i FHI i en pressemelding. 

FHI sier samtidig at risikoen for alvorlig sykdom er lav for disse gruppene.

– Nytten av en ny oppfriskningsdose vil være begrenset ettersom vaksinasjonsdekningen er høy og mange i tillegg relativt nylig har gjennomgått infeksjon, skriver FHI på sine nettsider. 

Kommunene organiserer vaksinasjonstilbudet 

Det er kommunene som organiserer vaksinasjonstilbudet.

– Vaksinasjon av gruppen fra 18 til 64 år uten underliggende sykdom kan starte i kommuner som har gitt et tilstrekkelig tilbud til risikogruppene, alternativt gi et parallelt tilbud om det er tilstrekkelig kapasitet. Koronavaksine og vaksinasjon er gratis, skriver FHI. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse