fbpx Oslo-skytingen: Statsforvalteren avslutter tilsyn – ikke mistanke om svikt i siktedes behandling Hopp til hovedinnhold

Oslo-skytingen: Statsforvalteren avslutter tilsyn – ikke mistanke om svikt i siktedes behandling

Skytingen i Oslo
SKYTINGEN I OSLO: Zaniar Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk etter skytingen, der to menn ble drept og over 20 skadd tidligere i sommer. Foto: Javad Parsa / NTB

Statsforvalteren i Oslo og Viken har ikke funnet grunnlag for å mistenke svikt i helsetjenestenes behandling av terrorsiktede Zaniar Matapour.

Dermed avslutter statsforvalteren tilsyn av tjenestene, skriver de i en pressemelding.

- Vi tar statsforvalterens konklusjon til etterretning. Vi har ikke tilgang til underlagsmateriale som ligger til grunn for konklusjonene og kan derfor vanskelig kommentere saken ytterligere, sier Matapours forsvarer Bernt Heiberg til NTB.

Tilsynet har dreid seg om behandlingen Matapour fikk i de fem årene før angrepet mot to utesteder i Oslo 25. juni, deriblant det skeive utestedet London Pub. Matapour er siktet for terror, drap og drapsforsøk etter skytingen, der to menn ble drept og over 20 skadd.

Oslo kommune, Oslo universitetssykehus, Diakonhjemmet sykehus og Lovisenberg Diakonale Sykehus har sendt statsforvalteren dokumentasjon.

– Vi har prioritert saken, og finner ikke grunn til videre tilsynsmessig oppfølging. Det betyr at vi ikke har grunnlag for å mistenke svikt i helsetjenestene, sier fylkeslege Anne Hilde Crowo.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.