fbpx FHI: Synkende innleggelsesrisiko for korona hos barn og unge Hopp til hovedinnhold

FHI: Synkende innleggelsesrisiko for korona hos barn og unge

Nye analyser fra FHI viser at risikoen for sykehusinnleggelse for barn og unge har sunket under bølger av delta- og omikronvariantene, spesielt hos spedbarn.

Med alfavarianten ble to av 1.000 uvaksinerte koronasmittede under 18 år innlagt på sykehus, der covid-19 var hovedårsak til innleggelsen. Med delta- og omikronvariantene sank risikoen til henholdsvis 0,7 og 0,6 av 1.000, viser en ny studie fra FHI.

Størst risiko for spedbarn

– Vi har drevet utbredt testing for covid-19 blant barn og unge fra januar 2021. Vi mener derfor at beregningene vi har gjort for å vurdere innleggelsesrisiko hvis et barn er smittet, er ganske nær den reelle, sier overlege Margrethe Greve-Isdahl ved FH.

Innleggelsesrisikoen har hele tiden vært vesentlig høyere for spedbarn (barn under ett år) enn for eldre barn. Nesten halvparten av alle innleggelser med covid-19 blant barn i Norge har vært spedbarn.

– Tror vaksineringen av gravide har bidratt

Med alfavarianten var innleggelsesrisikoen med covid-19 som hovedårsak 4,1 prosent hos spedbarn. Med delta- og omikronvariantene sank denne andelen til henholdsvis 1,6 prosent og 1,7 prosent. Det er særlig antall innleggelser blant barn under tre måneder som har gått ned, skriver FHI.

– Vi vet ikke sikkert hvorfor det særlig er de minste barna som har fått lavere innleggelsesrisiko, men vi tror at vaksineringen av gravide har bidratt, sier Greve-Isdahl.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse