fbpx Helse Vest opphever suspensjonen av vikarbyrå Hopp til hovedinnhold

Helse Vest opphever suspensjonen av vikarbyrå

Bildet viser en gruppe sykepleiere og hvor noen av dem bare er silhuetter

Vikarbyrået Powercare mistet retten til å tilby vikarer til norske sykehus i januar, men har nå fått opphevet suspensjonen mot å dokumentere at sykepleierne har fått etterbetalt riktig overtidslønn.

Selskapene Powercare A/S og Läkarleasing Sverige AB ble i januar suspendert som følge av kontraktsbrudd fordi de ikke utbetalte tilstrekkelig overtidstillegg til sykepleiere.

I revisjonen av de nasjonale rammeavtalene for sykepleiervikarer ble det avdekket at begge disse vikarbyråene hadde gitt for lite overtidsbetaling til vikarer utleid til norske sykehus. Dette ble av de regionale helseforetakene og Sykehusinnkjøp HF vurdert som et kontraktsbrudd, og byråene ble derfor midlertidig suspendert fra kontrakten.

Det er foreløpig ikke kommet frem til en løsning som gjør at suspensjonen av Läkarleasing Sverige AB kan oppheves.

– Har vist stor vilje til å rette opp

Ifølge en pressemelding fra Helse Vest, har Powercare A/S levert en plan for å bedre rutinene sine. Fra 10. februar kan de igjen levere vikarer til norske sykehus.

– De har vist stor vilje til å rette opp i forholdene avdekket under den nylige revisjonen, og har iverksatt tilfredsstillende kontrollrutiner og en plan for etterbetaling til vikarene. Derfor kan vi nå oppheve suspensjonen under visse betingelser, sier direktør for medarbeider, organisasjon og teknologi i Helse Vest, Hilde Brit Christiansen, i en pressemelding.

Må dokumentere etterbetalinger

Betingelsen er at selskapet må oppfylle visse krav – selskapet må dokumentere at de har etterbetalt vikarene den overtidssatsen de har krav på innen 15. mai. Deretter vil helseforetakene gjøre en oppfølgingsrevisjon. Dersom denne bekrefter at problemene er rettet opp i, vil suspensjonen oppheves permanent.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse