fbpx 5136 av de som takket ja til studieplass møtte faktisk opp Hopp til hovedinnhold

5136 av de som takket ja til studieplass møtte faktisk opp

Hvor er det vanskeligst å komme inn på sykepleierutdanning? Og hvor mange møtte faktisk opp høsten 2021? Se oversikten under!

8000 fikk tilbud om studieplass på sykepleierutdanningen i hovedopptaket i sommer, fordelt på totalt 5151 planlagte studieplasser. De nyeste tallene fra Samordna opptak viser at det er 5136 som har møtt opp. Det betyr 15 færre enn det finnes plasser til. Det er en kjent sak at noen vil falle av studiet uderveis. Det er derfor uklart hvor mange av de som nå har begynt på sykepleierutdanningen, som ender opp med autorisasjon om tre år. 

Sjekk ditt studiested

I Sykepleiens oversikt over utdanningsstedene kan du sjekke hvor mange som har kommet inn, og hva årets poenggrenser er.

152 730 personer søkte om studieplass i år hovedopptaket til norske høyskoler og universiteter. Det er en økning på litt over to prosent fra 2020, som også var et rekordår.

Samordna opptak har i dag offentliggjort oversikten som viser hvor mange som faktisk møtte opp. Dette er foreløpige tall, og de endelige tallene kommer i mars.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse