fbpx Sykepleiermangel i Helsedepartementet Hopp til hovedinnhold

Sykepleiermangel i Helsedepartementet

I dagens statsråd ble det offentliggjort at fastlegen Ole Henrik Krat Bjørkholt blir helseminister Ingvild Kjerkols andre statssekretær.

Samme dag som Ingvild Kjerkol (Ap) ble ny helseminister, utpekte hun jurist Karl Kristian Bekeng (Ap) som sin første statssekretær.

I statsråd i dag, 22. oktober, ble det klart hvem Ingvild Kjerkol ønsket som statssekretær nummer to: Fastlegen Ole Henrik Krat Bjørkholt.

Det betyr at det ikke blir noen sykepleiere i den nærmeste staben til den nye helseministeren.

Norsk Sykepleierforbunds forbundsleder, Lill Sverresdatter Larsen, innrømmer at hun håpet den nye helseministeren også ville ta med seg en sykepleier på laget.

– Hvilket signal gir det?

– Som nøkkelpersonell i tjenesten hadde vi håpet på noen med sykepleierbakgrunn, sier Larsen.

Les også: I disse komiteene sitter sykepleierne på Stortinget

– Vi må jobbe sammen

Hun er likevel optimistisk.

– Vi vet at mange i den nye regjeringen er opptatt av våre kampsaker, sier hun.

Ettersom det ikke ble noen sykepleiere som statssekretærer, sier Larsen det blir ekstra viktig for helseministeren å jobbe tett med Sykepleierforbundet.

– Vi må sammen finne løsninger og raskt tiltak på utfordringer som sykepleiermangelen, sier Larsen.

Bistand og et godt offentlig helsevesen

Fastlege Ole Henrik Krat Bjørkholt har skrevet masteroppgave om sviktende rekruttering til fastlegeyrket. Ifølge et intervju med Dagsavisen Fremtiden ønsker han å skape et så godt offentlig helsevesen at det ikke er noe marked for private aktører.

Den nye statssekretæren har også bistandsarbeid på sin CV med to år i Bolivia og har jobbet som assisterende fylkeslege i Buskerud fylke.

Høie sine sykepleier-statssekretærer

Flere sykepleiere har jobbet for tidligere helseminister Bent Høie (H) i hans tid. Den første var tidligere forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund Lisbeth Normann som var statssekretær i hans første periode.

Anne Grethe Erlandsen, også utdannet sykepleier, har vært Høies statssekretær siden 2013 og frem til regjeringsskiftet. Frøydis Høyem, sykepleier fra Trondheim, har vært statssekretærer i Helse- og omsorgsdepartementet siden 2020.

Anne Bramo (Frp) var statssekretær i eldre- og folkehelsedepartementet. Hun er sykepleier og politiker fra Moss. Sykepleier Frode Gaasland Hestnes (Frp) har også jobbet for Høie fra 2017. Les mer her.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse