fbpx Ap og Sp redder ikke Ullevål sykehus Hopp til hovedinnhold

Ap og Sp redder ikke Ullevål sykehus

Bildet viser Ullevål sykehus, Oslo universitetssykehus OUS.

Ullevål sykehus i Oslo skal legges ned som vedtatt, ifølge regjeringsplattformen til Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Regjeringen vil sørge for at hele Groruddalens befolkning så raskt som mulig får lokalsykehustilbud ved Nye Aker sykehus og gjennomføre endringer i sykehusstrukturen i Oslo i henhold til vedtatte planer, heter det i den nye regjeringsplattformen som er blitt kjent i dag, 13. oktober.

– Plattformen er veldig tydelig på at vi skal ha et godt lokalsykehus for Groruddalen med Aker sykehus, sier Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på spørsmål om hvorfor de vil legge ned Ullevål sykehus.

– Og så er det en helt kjent historie at vi har ulikt syn på den saken. Sånn er det i en regjeringsplattform at man må finne frem til de gode felles løsningene, og da har vi landet på den plattformen som er her nå, sier Vedum.

– Vi la fram våre argumenter, som vi mente var gode, for å finne en annen løsning enn den som nå har blitt valgt. Så hadde Ap et annet standpunkt, og til slutt så ble det konkludert slik, sier Vedum.

Sp og SV imot nedleggelse

Helse Sør-Øst har planer om å bygge nytt storsykehus på Gaustad og et lokalsykehus på Aker, og det betyr at Ullevål sykehus etter planen skal rives og tomten selges, noe som har møtt sterk motstand.

Fem ganger har Stortinget behandlet forslag om å stoppe nedleggelsen. Hver gang har Senterpartiet stemt for å redde sykehuset.

Vedum har tidligere sagt at han vil legge all kraft på å få med Støre til å beholdt sykehuset. I forrige måned gikk Sps Jan Bøhler ut og fastslo at Sp ikke kan sitte i en regjering som vil legge ned Ullevål sykehus.

Også SV er mot en nedleggelse. Ap er splittet i saken. Fylkeslaget i Oslo vil beholde Ullevål, men har møtt motstand sentralt.

Fikk ikke snudd AP

Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum har håpet å få Ap til å snu om nedleggelsen av Ullevål, men Ap vil ikke være med på noe som kan forsinke sykehusutbyggingen, meldte NTB i sommer.

– Arbeiderpartiet prioriterer sykehus på både Aker og Gaustad i Oslo, og mener det er viktig å komme i gang med nybygg for å sikre lokalsykehustilbudet til Oslos befolkning i moderne bygg, sa stortingsrepresentant Tuva Moflag (Ap) i en e-post til Dagsavisen via sin rådgiver i sommer.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har tidligere sagt at han ikke ville stille noe ultimatum i saken.

Støre: – Flere spørsmål å ta stilling til 

Ap-leder Jonas Gahr Støre understreker at det kommer til å være sykehusdrift på Ullevål sykehus i flere år framover.

– Det er mange spørsmål vi ennå ikke har tatt stilling til, med tanke på tomten og alle slike ting. Det må gjøres på en klok måte, og det vil helseministeren i denne regjeringen følge nøye med på, sier Støre.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse