fbpx Terje Rootwelt blir ny direktør i Helse Sør-Øst Hopp til hovedinnhold

Terje Rootwelt blir ny direktør i Helse Sør-Øst

Terje Rootwelt
TØFF JOBB: – Jeg vet at dette ikke er noen lett jobb – det er mange sterke meninger når vi skal utforme helsetilbudet i en region som omfatter halvparten av Norges befolkning, sier Rootwelt. Foto: Oslo universitetssykehus, arkivfoto

Helse Sør-Øst har ansatt Terje Rootwelt, professor i pediatri og lege ved OUS, som ny direktør. 

– Vi er godt fornøyd med at Rootwelt har takket ja til stillingen, sier styreleder i Helse Sør-Øst, Svein Gjedrem, i en pressemelding 7. september.

Barnelege

Terje Rootwelt er utdannet lege og er professor i pediatri. Han kommer fra stillingen som klinikkleder for Barne- og ungdomsklinikken ved Oslo universitetssykehus HF. Han har også vært viseadministrerende direktør samme sted. 

​Terje Rootwelt begynner i den nye stillingen 20. september.

– Ingen lett jobb

– Dette er en spennende jobb jeg gleder meg til å ta fatt på, sier Terje Rootwelt i en pressemelding.

Han har i mange år hatt faglig samarbeid med de andre sykehusene i regionen.

– Nå tar jeg med meg denne erfaringen inn i en ny rolle. Samtidig vet jeg at dette ikke er noen lett jobb – det er mange sterke meninger når vi skal utforme helsetilbudet i en region som omfatter halvparten av Norges befolkning, sier Rootwelt.

Nye sykehus og IKT

Til Dagens Medisin lover han å gjøre sitt beste for å gjøre en god jobb.

– Jeg må sette meg inn i de store tingene nå, men nye sykehusbygg og IKT blir viktige ting fremover. Det handler om å legge til rette for å levere gode helsetjenester. Kompetansen og økonomistyringen må også ivaretas, sa han til Dagens Medisin.

Les også:

Disse ti ønsker å bli sjef for Helse Sør-Øst

Rikshospitalet sett fra luften
MYE ANSVAR: Den nye toppsjefen for Helse Sør-Øst får mange vanskelige saker på sin pult, deriblant fremtidens sykehusstruktur i Oslo-området, her representert ved Rikshospitalet. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Én sykepleier er blant de ti søkerne til stillingen som administrerende direktør i Helse Sør-Øst.

Fristen for å søke på en av de mektigste stillingene i Helse-Norge gikk ut 27. august, og i dag ble søkerlisten offentliggjort.

Dermed er det disse 10 – 7 menn og 3 kvinner – som skal knive om jobben som administrerende direktør i Helse Sør-Øst RHF:

  • Terje Rootwelt (59), klinikkleder, Oslo
  • Terje Wadahl (51), sjefsykepleier, Elverum
  • Hasnia Amin (26), miljøterapeut, Kløfta
  • Nadi Tekie (23), president (CEO), Snertingdal
  • Tor Erik Tobiassen (58), førstekonsulent, Oslo
  • Ole Christer Finset Lund (41) gårdeier, Stange
  • Modesta Visciunaite (25), kontormedarbeider, Jømna
  • Ivar Edmund Vatten (57), registrert arbeidssøker, Halsanaustan
  • Sissel Beate Framaas (56), konsulent/saksbehandler, Hamar
  • Diego Bergheim (31), associate, Oslo

Ingen søkere skal være unntatt offentlighet.

Jan Frich søker ikke

Stillingen ble utlyst etter at det i mai ble klart at daværende direktør Cathrine M. Lofthus gikk av for å bli departementsråd i Helse- og omsorgsdepartementet.

Styret i Helse Sør-Øst konstituerte da Jan Frich som administrerende direktør inntil videre, men Frich er ikke blant søkerne til den faste stillingen.

Én sykepleier søker

På søkerlisten finner vi derimot én sykepleier, nemlig Terje Wadahl (51) fra Elverum. Sykepleien har vært i kontakt med Wadahl, som ikke ønsker å kommentere sin søknad.

– Dette er en særlig viktig lederstilling i Sykehus-Norge, og vi i NSF ser frem til sammen med den som blir ansatt, å samarbeide videre på viktige temaer og prosjekter nødvendig for befolkningens helsetjeneste, kommenterer leder i Norsk Sykepleierforbund, Lill Sverresdatter Larsen.

– Er det noen navn du savner på lista?

– Jeg registrerer at Jan Frich ikke er på lista.

– Det er én sykepleier på lista. Burde det vært flere?

– Sykepleiere er gode ledere, både ut fra sin breddekompetanse innen helsefag, men også relasjonelle- og organisatoriske kompetanse. Jeg mener det absolutt er rom for flere sykepleiere til topplederstillinger som dette.

– Hva synes du om ledersammensetningen generelt i Sykehus-Norge?

– Ledersammensetningen i Sykehus-Norge bør gjenspeile nøkkelpersonell i sektoren, og der er sykepleiere den største gruppen, kommenterer Larsen via e-post.

– Det er derfor av betydning for pasientsikkerhet, innovasjon og framtidsrettede tjenester at ledergruppene gjenspeiler essensiell kompetanse fra ulike fagfelt.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.