fbpx Flere demonstrasjoner mot koronarestriksjoner Hopp til hovedinnhold

Flere demonstrasjoner mot koronarestriksjoner

Kornaprotester i Brasil

Flere steder i verden var det lørdag store demonstrasjoner mot restriktive koronatiltak. I Frankrike tok politiet i bruk tåregass og vannkanoner.

Anslagsvis 160 000 mennesker demonstrerte flere steder i landet mot at president Emmanuel Macron innfører krav om helsepass for å komme inn på blant annet restauranter og andre offentlige steder.

«Frihet, frihet», ropte flere av demonstrantene, som bar plakater mot «Tyrannen Macron» og budskap som «Farmasigigantene legger friheten i lenker» og «Si nei til skammens pass».

Australia, USA og Italia

I Australia var det også demonstrasjoner lørdag, og i Sydney ble titalls demonstranter pågrepet. Også der var det krav om frihet, mens plakater oppfordret til å «drenere sumpen» – et slagord kjent fra amerikanske demonstrasjoner mot makthaverne i Washington – og ba australierne «våkne».

Også italienerne er misfornøyde med varslede krav om helsepass og demonstrerte i Roma lørdag. I Aten protesterte 5000 mennesker.

I Brasil vil demonstranter at presidenten går av

Smitten med deltavarianten av koronaviruset fortsetter å øke i Brasil, og demonstrantene krevde flere vaksiner og økonomisk bistand, skriver nyhetsnettstedet G1. Demonstrasjonene ble organisert av fagbevegelsen og grupper på venstresiden og fant sted i minst 13 provinshovedsteder, inkludert Rio de Janeiro, Recife og Salvador.

Det var ingen tvil om hvor misnøyen var rettet. «Bolsonaro – korrupt folkemord. Riksrett nå! og «Vi vil ha vaksiner. Han vil ha bestikkelser. Ut med Bolsonaro» var blant parolene.

Over 19 millioner smittetilfeller

Myndighetene har hele veien tonet ned pandemien og vært imot nedstengninger av hensyn til økonomien. Nylig har Bolsonaro også stilt spørsmål ved om det er noen vits med vaksiner. En komité i nasjonalforsamlingen gransker nå Bolsonaros håndtering av krisen.

Fredag ble det registrert nesten 109 000 nye smittetilfeller i landet. Så langt er det påvist over 19,6 millioner smittetilfeller, nesten halvparten av alle smittede i Latin-Amerika og Karibia. Nesten 550 000 mennesker er døde.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse