fbpx Listhaug vil løfte sykepleierlønnen Hopp til hovedinnhold

Listhaug vil løfte sykepleierlønnen

Bildet viser Sylvi Listhaug.

Sylvi Listhaug vil fremme en resolusjon på Frps landsmøte for å få til et lønnsløft for landets sykepleiere og helsefagarbeidere, skriver VG.

I forslaget heter det at «Frp ønsker en treårig opptrappingsplan som legger opp til at det gis et ekstra lønnstillegg til sykepleiere og helsefagarbeidere de tre neste årene».

– Jeg håper å få støtte for å få til et løft for landet sykepleiere og helsefagarbeidere. Det vil bety at Frp i revidert nasjonalbudsjett vil foreslå at det lages en opptrappingsplan over tre år for å sikre flere sykepleiere og helsefagarbeidere i årene fremover, sier Listhaug til VG.

Hun vil ikke binde seg til noe beløp, men sier lønnen må opp.

Mener Stortinget må på banen

Til VG sier Lill Sverresdatter Larsen, forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund:

– Vi har lenge sagt at politikerne og Stortinget må på banen også i spørsmålet om sykepleiernes lønnsnivå og den voksende sykepleiermangelen. 

Hun sier videre at å skaffe befolkningen tilgang på kompetent personell i helse- og omsorgstjenesten er selve grunnlaget for å gi gode helse- og omsorgstjenester, og legger til:

– Hvis frontfaget eller partene i arbeidslivet ikke kan løse dette så må det tas grep som bidrar til å beholde og rekruttere sykepleiere og annet kritisk helsepersonell.

Ingvild Kjerkol (Ap): Litt lite og litt seint

Ingvild Kjerkol er helsepolitisk talsperson i Arbeiderpartiet (Ap) og medlem i helsekomiteen på Stortinget, hun kommenterer slik:

– Sykepleiermangelen har Arbeiderpartiet fått lite hjelp fra Frp til å løse de siste åtte årene. At de kommer nå måneder før et valg, er litt lite og litt seint. Arbeiderpartiet respekterer partenes roller i lønnsoppgjøret, skriver Kjerkol i en e-post til Sykepleien.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse