fbpx 2000 studenter utestengt fra praksis i Bergen Hopp til hovedinnhold

2000 studenter utestengt fra praksis i Bergen

Kunnskapsdepartementet har lovet å rydde opp etter at rundt 2000 studenter innen ulike fag, deriblant sykepleie, har blitt utestengt fra sine praksisplasser.

– Ingenting kan erstatte praksis, det er det vi lærer mest av, sier Sofie Elise Sørensen, studentrådsleder ved VID i Bergen, til VG.

Ifølge avisa er minst 60 avgangselever på sykepleiestudiet ved VID blitt utestengt fra sin praksis som følge av koronastengningen av byen.

– I fjor ble vi også rammet, og mange fikk halvert praksisen sin da, forteller Sørensen.

Ifølge avisa har strenge koronastiltak Bergen ført til at nærmere 2000 studenter, deriblant sykepleiestudenter, er blitt stengt ute fra praksisplassene sine.

Rammet gjentatte ganger

Studenter forteller til avisa om praksisperioder som gjentatte ganger er kuttet ned og skjøvet på. En sykepleierstudent skal ha opplevd dette tre ganger i løpet av pandemien.

– Dette har ført til utrolig mye frustrasjon, og den største frykten er jo at vi ikke klarer å fullføre på normert tid på grunn av manglende praksis, sier Sørensen til VG.

Vi har under hele pandemien vært opptatt av at studenter som har praksis som en del av utdanningen sin skal få gjennomført den på tross av perioder med strenge smitteverntiltak
Henrik Asheim, forsknings- og høyere utdanningsminister

Da en rekke kommuner på Østlandet fikk innført ekstra strenge koronatiltak i januar etter mutantutbrudd i Nordre Follo, sendte Kunnskapsdepartementet ut et brev som informerte om at praksis fortsatt kan «gjennomføres i tråd med regler og råd om smittevern, og i samråd med praksisfeltet».

Lover å rydde opp

Kunnskapsdepartementet ved statsråd Henrik Asheim lover nå å rydde opp, og forsikrer at samme regler skal gjelde i Bergen.

– Vi har under hele pandemien vært opptatt av at studenter som har praksis som en del av utdanningen sin, skal få gjennomført den på tross av perioder med strenge smitteverntiltak, sier Asheim til VG.

– Det er viktig for at studentene skal få gjennomført utdanningen sin uten store forsinkelser. Det betyr at også studenter i bergensområdet skal ha praksis så langt det lar seg gjøre og i tråd med lokale smittevernbestemmelser.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse