fbpx Begynner å sende ut vaksineutstyr til kommunene i dag Hopp til hovedinnhold

Begynner å sende ut vaksine­utstyr til kommunene i dag

Vaksineutstyr

Helsedirektoratet startet tirsdag utsending av sprøyter og annet utstyr til kommunene, slik at de skal være klare når den første koronavaksinen kommer. Og det kan skje rett over nyttår.

Distribusjon av vaksineutstyr starter nord i landet, og leverandøren jobber seg sørover de neste to ukene.

Før nyttår vil alle kommuner få levert nok utstyr til at de kan starte vaksinering så snart de første vaksinene kommer, opplyser Helsedirektoratet.

Og det kan skje raskere enn man antok for bare kort tid siden, men trolig ikke før jul, opplyste helseminister Bent Høie (H) på tirsdagens pressekonferanse om koronasituasjonen.

Vaksine godkjennes 23. desember 

Tirsdag ble det kjent at EUs legemiddelbyrå EMA tar sikte på å få godkjent koronavaksinen for bruk i Europa og Norge 23. desember. 

For Norges del er to avtaler om salg av vaksiner ferdigstilt. Det innebærer at Norge får minst 500 000 doser av Pfizer-vaksinen i første kvartal i 2021, ifølge VG.

2,5 millioner doser

– Totalvolumet er 2,5 millioner doser. Så er det alltid litt usikkert med leveranseskjema, men minst 500 000 doser kommer i første kvartal fra Pfizer, sier Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström til VG.

Han forhandler vaksineinnkjøpsavtaler for EU, og er den som sikrer Norge vaksiner ved at Sverige kjøper inn Norges doser, og videreselger dem til Norge.

Det var i forrige uke at Pfizer-avtalen ble ferdig, og i oktober ble avtalen for Oxford/AstraZenecas vaksinekandidat klar.

Utstyret fordeles etter antall innbyggere

Vaksineutstyret som nå skal ut til kommunene, blir fordelt etter antall innbyggere, slik at alle kommuner får utstyr til å vaksinere en like stor andel av befolkningen.

– Dette er en milepæl i arbeidet for å stanse pandemien. Den første leveransen med sprøyter og vaksineutstyr som vi nå sender ut, vil gjøre kommunene godt forberedt til å starte vaksineringsarbeidet, sier assisterende helsedirektør Geir Stene Larsen.

Forlenger tiltakene

På tirsdagens pressekonferanse gjorde helseminister Bent Høie (H) det klart at regjeringen forlenger de nåværende koronatiltakene til andre halvdel av januar, på grunn av frykt for økende smitte i jula.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse