fbpx 6000 svenske kroner per ekstravakt i jula Hopp til hovedinnhold

6000 svenske kroner per ekstravakt i jula

Bilde av munnbind og julekule

Med økende koronasmitte vil Jönköping region i Sverige være sikker på å ha nok helsepersonell i jula. De tilbyr 6000 kroner til alle som innkalles på jobb når de egentlig skulle hatt fri.

Med dagens kronekurs er det 6277 kroner som tilbys helsepersonell i Jönköping-regionen i Sverige for de ekstra julevaktene de måtte bli innkalt til mellom 23. desember og 10. januar.

Ifølge SVT gjelder bonusen alle ansatte i helsetjenesten i regionen, også renholdere og IT-ansatte.

– En real erstatning

– Vi vil gi en real erstatning til de medarbeidere som skulle hatt fri, men likevel innkalles for å jobbe i jula. Det gjelder for alle som ellers skulle hatt fri, og det gjelder alle ansatte i regionen, sier HR-direktør Patrick Nzamba til Jönköpings-Posten.

Andre tillegg i region Östergötland

Fra 1. november til 10. januar skal også helsepersonell som påvirkes mye av covid-19 i region Östergötland få ekstra lønnstillegg. Hensikten med det er todelt, ifølge Läkartidningen:

Å sikre bemanning i en presset situasjon i helsetjenesten samt å gi erstatning for økt belastning og krav om fleksibilitet.

Tilleggene for legene ligger på 300 kroner per time for en ekstra vakt, pluss 300 kroner ekstra per arbeidet vakt på en avdeling hvor minst halvparten av pasientene har covid-19. Hvis man regner at en måned har 20 vakter, kan legene tjene 6000 svenske kroner ekstra i måneden.

Lite liknende avtaler i Norge

Ekstra kompensasjon på den måten som er gjort i Jönköping er ikke noe de har vurdert ved Oslo universitetssykehus, skriver Dagens Medisin.

Sykepleien har også spurt Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN), Haukeland universitetssjukehus og St. Olavs hospital, og det er kun i Trondheim de har innført ekstra tillegg for ekstravakter under koronasituasjonen.

Sykepleien spør om summen på tilleggene og for hvor lenge de skal gjelde, men vi får bare vite følgende på e-post fra HR-direktør Heidi Magnussen:

– St. Olavs hospital har innført et ekstra tillegg for ekstravakter allerede nå, og vi vurderer fortløpende om det er behov for å gjøre endringer. Tilleggene er viktige i den ekstraordinære situasjonen vi er i, på grunn av pandemien med økt fravær på grunn av karantene/luftveissykdommer, økt aktivitet for å få ned ventelister og bortfall av utenlandske vikarer. Ansatte gjør en stor innsats ved å påta seg ekstravakter, og det ønsker vi å belønne.

Ikke svenske tilstander

Ved Helse Bergen sier direktør ved personal- og organisasjonsavdelingen Odd Andrew Storetvedt:

– Helse Bergen har ikke avtalt særskilt kompensasjon til medarbeidere knyttet til koronapandemien.

Ved UNN sier personalsjef Mai-Liss Larsen:

– Vi har ikke noen slike planer i UNN, og har jo heller ikke slike tilstander som man ser i Sverige. Vi har ikke fått meldt noen behov for denne typen avtaler.

Koronapasienter innlagt i Norge

11. november var det 95 innlagte koronapasienter ved norske sykehus. Det var ni færre enn dagen før, melder NTB.

12 av pasientene får respiratorbehandling, like mange som dagen før, ifølge Helsedirektoratets  oversikt.

75 av koronapasientene var innlagt på sykehus i helseregionen Helse Sør-Øst, elleve var innlagt i Helse vest, seks var innlagt i Helse Midt-Norge og tre var innlagt i Helse nord, ifølge NTB.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse