fbpx Sykehuset Innlandet godtar millionbot etter at feilmedisinert pasient døde Hopp til hovedinnhold

Sykehuset Innlandet godtar millionbot etter at feilmedisinert pasient døde

Sykehuset Innlandet

Sykehuset Innlandet er ilagt en foretaksbot på 1 million kroner og må betale erstatning til etterlatte etter at en pasient døde etter feilmedisinering i 2018.

Det var i november 2018 at en 76 år gammel pasient ved Sykehuset Innlandet i Elverum døde etter å ha blitt feilmedisinert.

Tidligere denne måneden meldte Sykehuset Innlandet at konklusjonen etter etterforskningen var klar: Sykehuset er ilagt en foretaksbot på 1 million kroner, og i tillegg må de betale erstatning til de etterlatte på 450 000 kroner, informeres det om i en pressemelding fra sykehuset. Det skriver Khrono.

Fikk Heminevrin intravenøst

Pasienten fikk en sprøyte med det beroligende legemiddelet Heminevrin intravenøst, og ikke i munnen, slik medisinen skulle administreres. Konsekvensen av feilmedisineringen var at pasienten fikk hjertestans og døde. Pasienten var i utgangspunktet på bedringens vei og skulle flyttes til en rehabiliteringspost dagen etter.

Vedkommende som satte sprøyten, var en student fra Høgskolen i Innlandet som hadde praksis ved sykehuset. Studenten hadde ikke tilsyn da sprøyten ble satt.

– Beklager sterkt

Sykehuset har vedtatt å godta boten. Også Høgskolen i Innlandet tar avgjørelsen til etterretning.

Administrerende direktør ved Sykehuset Innlandet, Alice Beathe Andersgaard, sier at sykehuset ser svært alvorlig på hendelsen.

– Vi beklager sterkt det som skjedde, det tragiske utfallet hendelsen fikk og belastningen som er påført de pårørende, uttaler Andersgaard.

Les også Sykepleiens temaartikler om frykten for å gjøre feil #I risikosonen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse