Blodsykdommer: – Satser på å utvikle sykepleiere
– Vi vil gi sykepleiere en karrierevei, sier konstituert seksjonsleder Astrid Eidesvik Lie.
– Om de blir rastløse av å jobbe på sengepost, skal de ikke behøve å søke seg til andre typer avdelinger, sier konstituert seksjonsleder Astrid Eidesvik Lie på Avdeling for blodsykdommer på Oslo universitetssykehus.
Den siste uken før jul delte de bilder på Sykepleiens Instagramkonto. Avdelingen deler til vanlig bilder på @blodsykdommer.
Hvor viktig sykepleiernes kompetanse er, har vært noe av det avdelingen har formidlet.
Mange studiesykepleiere
– I tillegg til sengeposten, har vi to poliklinikker, og det pågår mange kliniske studier, for eksempel på myelomatose, sier Eidesvik Lie.
Her jobber mange sykepleiere som studiesykepleiere.
– På sengeposten kan man også få mer avanserte oppgaver. Team-koordinator er en rolle som har legedelegerte oppgaver som å videreføre parenteral ernæring og forordne blodprodukter på gitte indikasjoner. Det blir gjort etter egne retningslinjer og etter et eget kurs med legene.
– Blir mer åpne
Eidesvik Lie opplever at de ansatte synes det er gøy å vise frem hverdagen på Instagram.
– Vi er del av et stort helsevesen, på denne måten blir vi mer synlig.
Hun erfarer at sosiale medier gir mulighet til å kommunisere på en annen måte, både utad og mellom avdelinger og ulike sykehus.
– Vi blir mer åpne, og kan lære av hverandre på andre måter enn gjennom formaliserte artikler, sier hun.
– Vanskelig å sette seg inn i
– Sykepleierne her har en ganske tøff arbeidshverdag, som ikke alltid er så lett å snakke om. De er bundet av taushetsplikt, og for folk utenfor er det vanskelig å sette seg inn i vår hverdag. Å vise bilder av hva vi driver med, gjør det litt lettere.
Også pasienter og pårørende kan få et innblikk gjennom å følge dem på sosiale medier.
– Derfor er vi opptatt av å formidle på en forståelig måte. Vi har fått mange positive reaksjoner på å dele bildene også gjennom @Sykepleien, og jeg opplever at de ansatte blir stolte av å vise frem hva de driver med, sier Astrid Eidesvik Lie.
Les også: – Vi gir behandling på grensen til hva pasienten kan tåle
0 Kommentarer