fbpx Tre innlagt på sykehus etter å ha spist fluesopp Hopp til hovedinnhold

Tre innlagt på sykehus etter å ha spist fluesopp

Bildet viser en hvit fluesopp.

Tre personer ble tidligere i år innlagt på intensivavdelingen på Akershus Universitetssykehus etter å ha fått i seg hvit fluesopp.

Ifølge Willy Aasebø, avdelingsleder på nyremedisinsk avdeling på Ahus, ble de tre syke etter å ha spist av samme måltid. Nå advarer overlegen folk mot å spise sopp de er usikre på.

– Den hvite fluesoppen som det finnes mye av i Norge, ligner veldig på en delikatessesopp som finnes i Østen. Folk som kommer inn til oss, har ofte tatt feil mellom disse soppene, forteller Aasebø til NRK.

Kan være dødelig

Hvit fluesopp kan også forveksles med hvite sjampinjonger. Giften angriper lever og nyrer, og symptomer på forgiftning merkes ofte først etter ett til to døgn.

Forgiftningen kan føre til leversvikt. Det kan i verste fall være dødelig.
Willy Aasebø, avdelingsleder nyremedisinsk avdeling, Ahus

– Personer som får i seg hvit fluesopp, kan få magesmerter og begynne å kaste opp. Forgiftningen kan føre til leversvikt. Det kan i verste fall være dødelig, sier Aasebø.

Sopp-app

Roger Andersen, som leder Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening, råder folk til å bruke appen «Digital soppkontroll».

Der kan du ta bilde av sopp du finner. En soppkontrollør vurderer bildene og forteller om soppen er spiselig eller ikke.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse