fbpx Reservesentralen til AMK-sentralen i Oslo mangler opplæring Hopp til hovedinnhold

Reservesentralen til AMK-sentralen i Oslo mangler opplæring

Ambulanse, nødnummer

Må AMK-sentralen i Oslo evakuere, overtar Innlandets sentral. Der mener de ansatte at de mangler nødvendig kompetanse og opplæring.

De sier flere kilder i viktige posisjoner hos AMK-sentralene i Oslo og Innlandet til  NRK. AMK er akuttmedisinsk kommunikasjonssentral, dit man kommer ved å ringe 113.

– Vi tør ikke forestille oss at det kan skje. Ingen har den nødvendige kompetansen og opplæringen til å kunne håndtere noe så stort, forteller en av NRKs kilder, som sitter i en sentral posisjon i ett av AMK-distriktene.

Ikke vant til samme pågang

Ifølge NRK tar det minst 30 minutter for de 15 Oslo-ansatte å flytte til sin reservesentral.

Det betyr at sentralen i Innlandet, som som regel er bemannet med fire personer, må overta. De er vant til langt færre samtaler og mottok i underkant av 44 000 nødsamtaler i fjor Oslo mottok over 200 000 nødsamtaler.

Ser problemet

Oslo-sentralen har aldri evakuert, men leder Ola Yttre i Ambulanseforbundet sier til NRK at manglende trening kan gjøre at folk i nød ikke får nødvendig helsehjelp og frykter at liv kan gå tapt.

Sindre Mellesmo, leder ved AMK i Oslo, sier til kanalen at de erkjenner at dette er noe de burde ha trent på.

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) sier at han forventer at de trenes på aktuelle scenarioer knyttet til ulike beredskapssituasjoner.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse