fbpx Helseforetak ønsker å teste video i nødsamtaler Hopp til hovedinnhold

Helseforetak ønsker å teste video i nødsamtaler

Mann gir førstehjelp/hlr til mann på bakken.
SE OG HØR: Bedre veiledning ved hjerte- og lungeredning er en mulig fordel Vestre Viken ser ved bruk av video i nødsamtaler. Foto: Mostphotos

Vestre Viken helseforetak ønsker å teste bruk av video i nødsamtaler, slik at operatørene på AMK-sentralen kan gi bedre veiledning.

Helseforetaket, som har ansvar for nødmeldetjenesten i Buskerud, Jevnaker i Oppland og Sande og Svelvik i Vestfold, har arrangert en konkurranse blant teknologibedrifter og søkt om støtte fra Innovasjon Norge for å få utviklet en slik løsning, ifølge NRK.

Teknologiske utfordringer

Hans-Christian Platou, fagsjef for medisin og prehospitale tjenester ved Vestre Viken helseforetak, sier til statskanalen at han mener det kan være av stor gevinst å se hva innringeren ser.

– For eksempel kan operatørene på AMK-sentralen gi bedre veiledning dersom de ser at hjerte- og lungeredning blir utført feil, sier han.

Det er imidlertid utfordringer knyttet til personvern og taushetsplikt, og teknologiske utfordringer som må løses, før ordningen kan være på plass.

Første i verden?

Platou opplyser at noe tilsvarende ikke finnes noe sted i den vestlige verden.

– Hvis vi får det til, hadde det vært veldig innovativt, sier han.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.