fbpx Medisinmangel kan ramme flere tusen diabetikere Hopp til hovedinnhold

Medisinmangel kan ramme flere tusen diabetikere

Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens legemiddelverk, og indremedisiner og hjertespesialist.

Det er mangel på legemiddelet Metformin, melder Statens legemiddelverk. I fjor fikk over 122 000 diabetikere medisinen på resept.

Medisinen brukes til å senke blodsukkeret hos pasienter med diabetes type 2. Medisinsk fagdirektør Steinar Madsen sier til  Dagens Medisin at flere apoteker har gått tomme for medisinen.

– Vi får daglig telefoner fra bekymrede pasienter som lurer på hva de skal gjøre. Dette er en uheldig situasjon nå midt i sommerferien. Det kan potensielt bli mange som blir rammet. Det er umulig å oppgi nøyaktig antall, men det kan fort bli mange tusen, sier han til nettstedet.

Nødtiltak

Legemiddelverket har i forbindelse med situasjonen gitt utvidet adgang til å utskrive andre legemidler mot diabetes type 2. De beskriver tiltaket som et «nødtiltak» begrenset til én utlevering, før pasienten settes tilbake på tidligere behandling.

Legemiddelverket skriver på sine  nettsider at de jobber tett med produsenter og grossister for å skaffe Metformin til Norge for å redusere problemet mest mulig. De oppgir at mangelen er ventet å vare til 10. september.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse