fbpx Streikemarkering for sykepleiere foran Stortinget Hopp til hovedinnhold

Streikemarkering for sykepleiere foran Stortinget

https://sykepleien.no/2018/11/streikemarkering

– Denne saken handler om prinsipper og småpenger fra NHOs side. For våre dårligst betalte sykepleiere handler det derimot om realiteter, sa NSF-leder Eli Gunhild By.

Onsdag formiddag ledet NSFs trommekorps med sykepleiere et tog fra NSFs hovedkvarter til Eidsvolls plass foran Stortinget. Der samlet det seg en gruppe folk som ville vise sin støtte til de streikende sykepleierne i NHO.

Etter et introduksjonsnummer fra korpset inntok NSF-leder Eli Gunhild By scenen som var satt opp for anledningen.

Midt i stormen

– Det er ikke første gang i Norsk Sykepleierforbunds mer enn 100-årige historie at vi står i stormen. Og vi skal tåle å stå i stormen når det er nødvendig, sa By fra scenen.

– Denne saken handler om prinsipper og småpenger fra NHOs side. For våre dårligst betalte sykepleiere handler det derimot om realiteter, sa By.

Den 25. oktober ble 55 sykepleiere tatt ut i streik som et resultat av at Norsk Sykepleierforbund (NSF) og NHO Service og Handel ikke kom til enighet om like rettigheter for sykepleiere i privat og offentlig sektor.

Streikevåpenet

Til tross for kulden var stemningen blant tilskuerne lystig, og gjentakende jubel preget hele streikemarkeringen. De oppmøtte fulgte nøye med på hva som ble sagt under de forskjellige appellene på scenen og klappet etter hvert poeng som ble understreket.

– Det avgjørende maktmiddelet vi i fagbevegelsen har for både å opprettholde, men også å kjempe frem nye gode lønns- og arbeidsvilkår, det er streikevåpenet, påpekte Jane Lisedatter Håkonsen.

Hun er sekretær i Lokomotivpersonalets Forening Oslo.

Roy Pedersen, leder i LO Oslo, poengterte fra scenen at det ikke er greit å lage et A- og B-lag, til sterk jubel fra tilskuerne.

Det er for øyeblikket ikke planlagt å ta ut flere sykepleiere i streik, men spørsmålet vurderes fortløpende, ifølge kommunikasjonsrådgiver i NSF Tore Bollingmo.

https://sykepleien.no/2018/11/streikemarkering

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse