fbpx Helseforetak slår alarm om vikarmangel i Helse-Norge Hopp til hovedinnhold

Helseforetak slår alarm om vikarmangel i Helse-Norge

Sykepleier som går nedover en sykehjemskorridor.
SYKEPLEIERMANGEL: – Alle i bemanningsbransjen har problemer med å finne nok sykepleiere etter en periode vi nøt godt av å bruke svenske vikarer, sier Ketil Kjeldsberg i Adecco. Illustrasjonsfoto: Mostphoto

Flere helseforetak melder om en så stor vikarmangel at det kan ramme ferieavviklingen flere steder i landet, skriver NRK.

– For å løse ferier, måtte vi hente sykepleiervikarer fra vikarbyrå. Nå klarer de ikke å dekke behovet vårt, sier HR-direktør Arne Skjelten i Helse Førde til  statskanalen.

For norske sykepleiere kan vikarmangelen føre til kortere ferier, mer overtid og at de sjeldnere får ferie når de ønsker.

Bemanningsbyråenes krevende situasjon har blitt forverret av en stor nedgang i svensk arbeidsinnvandring.

– Alle i bemanningsbransjen har problemer med å finne nok sykepleiere etter en periode vi nøt godt av å bruke svenske vikarer, sier Ketil Kjeldsberg i Adecco.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.