fbpx Protesterte mot nedleggelse av Ullevål sykehus Hopp til hovedinnhold

Protesterte mot nedleggelse av Ullevål sykehus

Bildet er fra protesten mot nedleggelsen av Ullevål sykehus. Bjørnar Moxnes holder appell
BRED MOTSTAND: Representanter fra hele det politiske spekteret, fra Rødt til Fremskrittspartiet, er helt enige om at det vil være galt å legge ned Ullevål sykehus. Bildet: Bjørnar Moxnes (Rødt) holder appell. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

Demonstranter fra flere politiske partier trosset regnet og advarte mot den foreslåtte nedleggelsen av Ullevål sykehus i Oslo.

Med paroler og taler samlet en mengde demonstranter seg foran rådhuset i Oslo tirsdag. Representanter fra hele det politiske spekteret, fra Rødt til Fremskrittspartiet, er helt enige om at det vil være galt å legge ned Ullevål sykehus.

Tirsdag formiddag demonstrerte Fremskrittspartiet, Helsepartiet og folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus mot en nedleggelse foran Oslo rådhus i forkant av høringen om Oslo-sykehusenes fremtid.

– Stor økonomisk risiko

Helsepartiet tok i mars initiativet ved å starte opp folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus. Fremskrittspartiets Aina Stenersen har levert inn et alternativt forslag til planene, som vil redde sykehuset. Det skal behandles i bystyret 24. oktober.

– Det er knyttet stor økonomisk risiko til planene, samtidig som de innebærer en helsemessig risiko for Oslos innbyggere. Fagfolk advarer mot en oppsplitting av fagmiljøer og helsefaglige konsekvenser av å legge ned Ullevål, som er Norges største og viktigste akuttsykehus, skriver helsepolitisk talsperson Aina Stenersen i Frp i sitt private forslag til Oslo bystyre.

Ingen fremtidsplan for Ullevål

I forrige uke sendte Helse Sør-Øst ut en pressemelding hvor planene for ny sykehusstruktur i Oslo-området nok en gang ble skissert.

Helseforetaket går inn for å bygge et nytt stort akuttsykehus på Aker, et samlet regionsykehus med lokalsykehusfunksjoner på Gaustad, et nytt klinikkbygg ved Radiumhospitalet og et nytt bygg for regional sikkerhetsavdeling på Ila. Ullevål sykehus har ingen plass i denne planen.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.