fbpx Nytt Aker sykehus kan bli fem år forsinket Hopp til hovedinnhold

Nytt Aker sykehus kan bli fem år forsinket

Aker sykehus
AGENDA: Administrerende direktør, Bjørn Erikstein, har innkalt til et ekstraordinært styremøte onsdag. Agenda er risikovurderinger knyttet til kostnader og pasientbehandling under utbyggingen av de nye sykehusene. Foto: Erik M. Sundt

De nye Oslo-sykehusene Aker og Gaustad skulle bygges samtidig. Nå vurderer Oslo universitetssykehus å utsette Aker-byggingen i fem år.

Planen har vært å bygge de to sykehusene etappevis med byggestart i 2021, samtidig som Ullevål sykehus gradvis skal avvikles og legges ned.

– Beregningene viser at det blir kostbart å drifte den foreslåtte gjenværende aktiviteten på Ullevål etter etappe 1, spesielt det som er knyttet til inneliggende aktivitet og øyeblikkelig hjelp hos kvinner og barn, skriver administrerende direktør Bjørn Erikstein i en innstilling til styret i Oslo universitetssykehus (OUS) som  NRK siterer.

Ekstraordinært styremøte

Han har innkalt til et ekstraordinært styremøte onsdag, hvor eneste agenda er risikovurderinger knyttet til kostnader og pasientbehandling under utbyggingen av de nye sykehusene.

OUS har vurdert å utsette enten Gaustad eller Aker, og Erikstein konstaterer at det å vente med Aker er å foretrekke.

Provosert

Stortingsrepresentant og mangeårig Aker-forkjemper Jan Bøhler (Ap) er provosert over at OUS kommer med dette nå.

– Dette er noe de har utredet og konsekvensvurdert i mange år, så dette med risiko og kostnader burde de hatt oversikt over for lenge siden, mener han.

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.