fbpx NSF Student på verveturné Hopp til hovedinnhold

NSF Student på verveturné

Det er mer enn gratis stæsj å hente ved å melde seg inn i NSF Student, ifølge studentlederne.

NSF Student reiser rundt til alle sykepleierstudenter i landet i disse dager. Den årlige vervekampanjen rundt skolestart har pågått siden midten av august.

– Vi er i sluttspurten, nå er det bare Namsos som er igjen på listen, sier studentleder Trine Skaar.

Norge rundt

– Vi er et team som fordeler oss og reiser rundt. Målet er å besøke absolutt alle studiesteder som tilbyr sykepleierutdanning. Vi er ikke i mål ennå, og vi kommer til å ta en ny rundreise når deltidsutdanningen starter rett over nyttår, sier Skaar.

Studentene blir overrasket

– Studentene er positive og overrasket over at vi kommer så tidlig i studieåret. Flere av dem har spørsmål rundt den nye skolehverdagen sin. Jobben vår blir å prøve å sette oss inn i studentenes situasjon og forklare hvorfor det er lurt å melde seg inn i NSF Student.

Fordeler ved å bli medlem

– Er det vanskelig å få folk til å verve seg?

– Både ja og nei. Men de fleste melder seg inn. Vi informerer dem om at det er mer enn gratis stæsj å hente ved å bli medlem. Som medlem hos oss får studentene tilbud om blant annet forsikringer, rådgivning ved egen studentrådgiver og gode rabattavtaler på pensumbøker. Og alle får en sekk, en håndbok for sykepleierstudenter og en uniform. Uniformen trenger de til praktisk undervisning på skolen. Så å få den på kjøpet ved å verve seg er noe som mange setter spesielt stor pris på, sier Skaar.

Vi er der etter vervingen også

– Men det aller viktigste for oss når vi snakker med studentene, er at vi ønsker å fremme NSF som en fagforening og en profesjonsorganisasjon. Studentene skal vite at vi er der for dem under hele utdanningen. Vi jobber for akkurat dem med sykepleierfaget og utdannelsen samt lønns- og arbeidsvilkår. Og vi har arenaer hvor vi kan påvirke. Vi er for sykepleiere, av sykepleiere.

Turnélivet

– Hvordan er det å være på turné, har dere hatt mange reisedøgn?

– Sebastian Dahl, som er nestleder, har reist mer enn meg, men det er ikke mange døgn jeg har vært hjemme denne perioden, for å si det på den måten. Men det har bare vært stas å møte folk og å se de ulike studiestedene. Å få hilse på de nye studentene er oppriktig gøy. På årsmøtet har vi vedtatt at vi ønsker en verveoppslutning på 90 prosent. Vi har ikke fått de endelige tallene, så vi venter i spenning.

NSF Student viser bilder fra noen av studiestedene de har besøkt.

Alle foto: NSF Student

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse