fbpx Sissel Vetter Hopp til hovedinnhold

Sissel Vetter

Grafiker og journalist Send e-post

Innlegg av Sissel Vetter som grafiker og journalist:

– Min første jul hjemmefra var en god opplevelse

Det er aldri noens førstevalg å ligge på sykehuset på julaften, første nyttårsdag eller 17. mai. Akkurat som det sjelden er noens førstevalg å jobbe disse dagene, skriver sykepleieren.

– Nå tennes tusen sykehjems-julelys

– Høytider kan være en vond vekker av minner om dem som har gått bort, eller muligheter og relasjoner man kanskje aldri fikk. Men, heldigvis kan julen komme som et lyspunkt i en ellers mørk tid, skriver sykepleieren.

– Hva betyr julestjernen for mine pasienter?

– Ofte blir jeg spurt hvorfor jeg har valgt dette yrket. Det er ikke døden og livets grusomheter som tvinger seg frem. Det er mangelen på tilstedeværelse, skriver sykepleierstudenten.

– Min jule­fø­lel­se for­and­ret seg for all­tid

– To brød­re har kom­met på ju­le­be­søk med kone og barn til mor den­ne ju­len. Jeg kjen­ner luk­ten av pin­ne­kjøtt når de vi­ser vei til min pa­si­ent som lig­ger i sy­ke­seng. Hun er ter­mi­nal, skri­ver sykepleieren.

Et lite håp i mørket

En lenke av lys avleder pasientene fra virkeligheten før de trilles inn til operasjon.

Kunsten å gi god sårbehandling

– Skal du lykkes, må du se hele pasienten, sier sårsykepleier Eva Kronholm Heiberg. Her er noen av hennes råd.

Mener det er store misforståelser om bleiesensor

Lederen for arbeidet med bleiesensor er overrasket over hvordan prosjektet er blitt fremstilt og understreker at ingen har rapportert om problemer knyttet til etiske utfordringer. – Alle skal bli ivaretatt, sier hun.

Trommet sammen til samling

Trommene står klare, stablet oppå hverandre. Det kommer stadig nye damer inn døren hos NSF i Oslo. Stemningen er lett. Noen spør når bussen skal gå, andre sier at de skal rekke en tur på polet.

NSF Student på verveturné

Det er mer enn gratis stæsj å hente ved å melde seg inn i NSF Student, ifølge studentlederne.

Bildet viser en hjemmesykepleier på vei inn i en oppgang
– Livet er for stort til å deles alene

Sykdom og funksjonssvikt kan sørge for at det blir vanskelig å opprettholde kontakt med andre. Det kan føre til at hjemmeboende brukere blir isolerte, sier hjemmesykepleier Gjertrud Langnes.

Annonse
Annonse