fbpx Beboer ble badet i over 70 graders vann – måtte få hudtransplantasjon Hopp til hovedinnhold

Beboer ble badet i over 70 graders vann – måtte få hudtransplantasjon

flyfoto Haukeland sykehus

En sterkt utvklingslingshemmet beboer på Nardo bo- og aktivitetstilbud i Trondheim fikk andre- og tredjegradsforbrenning etter å ha blitt badet i altfor varmt vann.

Hendelsen skjedde søndag 29. juli på Nardo bo- og aktivitetstilbud, en heldøgnsbemannet omsorgsbolig like utenfor Trondheim sentrum. Beboeren ble sendt til Haukeland sykehus med alvorlige forbrenningsskader, hvor vedkommende fikk hudtransplantasjon til de forbrente kroppsdelene. Beboeren kan ikke snakke og har fullt bistandsbehov.

– Jeg klarer ikke helt å fatte at det går an. Slikt skal ikke skje, sier enhetsleder Frank Hofstad ved Nardo bo- og aktivitetstilbud til  NRK.

Sjekket ikke temperaturen

Ifølge Hofstad skal ikke den ansatte som badet beboeren, ha sjekket temperaturen på vannet før hun hjalp beboeren ned i badekaret, hvor vannet skal ha hatt en temperatur på over 70 grader.

Den ansatte skal ha forklart at hun kjente på vannet da hun begynte å tappe badekaret, men ikke da det var fullt. Etter å ha løftet beboeren opp i badekaret begynte vedkommende å riste, og den ansatte skal ha trodd det var et epilepsianfall.

– Kombinasjon av menneskelig og teknisk svik

Foreløpige undersøkelser fra politiet viser at det skal ha vært en feil på varmtvannsberederen som var årsaken til at vannet ble så varmt.

– Det er en kombinasjon av menneskelig og teknisk svikt. Men vannet skulle ha blitt sjekket før beboeren satte seg oppi, sier fungerende kommunaldirektør Anders Stenvig i Trondheim kommune til NRK.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse