fbpx Trygt å velge sykepleie Hopp til hovedinnhold

Trygt å velge sykepleie

Pasient som ligger i respirator

Søndag 15. april er det søknadsfrist for høyere utdanning. Eksperter er enige om at sykepleie er et av tryggeste yrkesvalgene du kan gjøre.

De tryggeste yrkesretningene er helse, teknologi og IT, fagbrev og lærer, ifølge eksperter.

– Det lureste er å finne noe du har interesse for, men som også gir gode jobbmuligheter, sier seniorrådgiver og arbeidsmarkedsekspert i Nav, Johannes Sørbø, til Aftenposten.

Etterspørselen vil bare øke

Ekspertene er enige om de nevnte fire utdanningsretningene som de tryggeste valgene. Forsker Victoria Sparrman hos Statistisk sentralbyrå (SSB) sier sykepleiere og vernepleiere står spesielt sterkt innenfor helse.

– Vi får alltid rapporter om stor mangel på sykepleiere. Etterspørselen vil øke når andelen eldre blir større de neste årene, bekrefter Sørbø.

Søknadsfristen for høyere utdanninger er altså søndag 15. april.

Andre trygge yrkesvalg

Sparrman sier også at de tjenesteytende næringene vokser kraftig.

– Det gjør at mekaniske fag og bygg- og anleggsfag vil ha mye større etterspørsel enn det finnes folk. IT-studenter vil også etterspørres mer enn gjennomsnittet, sier hun.

Kompetansedirektør i NHO og utdanningsforsker Are Turmo sier at om man velger ingeniøryrket, er det bygg-, elektro- og industrifag som gjelder.

– Fagarbeidere innenfor de samme områdene er også sterkt etterspurt, sier han. Sørbø bekrefter at å gå yrkesfag og ta fagbrev er et godt alternativ.

Til slutt er ekspertene enstemmige i at også læreryrket er et trygt valg.

– Innenfor pedagogiske fag vil mange gå av med pensjon i årene som kommer. Derfor vil det være et stort behov for å dekke dette, sier Sparrman.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse