fbpx Per Fugellis siste tid Hopp til hovedinnhold

Per Fugellis siste tid

Per Fugelli, lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo.
FILM: Filmskaper Erik Poppe tilbrakte mye tid med Fugelli i forbindelse med dokumentarfilmen Per Fugelli – Siste repsept. Foto: WESTON, STIG

Fredag har filmen om Per Fugellis siste tid premiere på norske kinoer.

Fredag 26. januar kan du dra på kino å se resultatet av Erik Poppes dokumentarfilm om legen og samfunnsdebattanten Per Fugelli.

Regissør Erik Poppe fulgte Per Fugelli gjennom et og et halvt år – frem mot Fugellis død 13. september 2017. Han ble 73 år gammel.

Filmen beskrives som rørende og tankevekkende, men samtidig med et snev av humor. Poppe har dokumentert den siste fasen i livet hans, samt noen av de vakreste øyeblikkene i Fugellis liv.

Poppe har tidligere sagt dette til VG:

– For ham har det vært en overraskende og fin opplevelse å jobbe med denne filmen, og han forteller at det har vært en drivkraft for å komme seg opp på tunge morgener.

Fugelli medforfattet og ga ut over 50 bøker i sin levetid. Samtidig mottok han flere utmerkelser og har skrevet en lang rekke aviskommentarer. Han var utdannet lege, professor i allmennmedisin og sosialmedisin, i tillegg til å være en ivrig samfunnsdebattant gjennom flere år.

Poppe sier til NRK at filmen er en tett og personlig opplevelse, nesten som en privat historie om hvem Fugelli var.

Kilder: Filmweb, NRK, VG