fbpx Per Fugellis siste tid Hopp til hovedinnhold

Per Fugellis siste tid

Per Fugelli, lege og professor i sosialmedisin ved Universitetet i Oslo.
FILM: Filmskaper Erik Poppe tilbrakte mye tid med Fugelli i forbindelse med dokumentarfilmen Per Fugelli – Siste repsept. Foto: WESTON, STIG

Fredag har filmen om Per Fugellis siste tid premiere på norske kinoer.

Fredag 26. januar kan du dra på kino å se resultatet av Erik Poppes dokumentarfilm om legen og samfunnsdebattanten Per Fugelli.

Regissør Erik Poppe fulgte Per Fugelli gjennom et og et halvt år – frem mot Fugellis død 13. september 2017. Han ble 73 år gammel.

Filmen beskrives som rørende og tankevekkende, men samtidig med et snev av humor. Poppe har dokumentert den siste fasen i livet hans, samt noen av de vakreste øyeblikkene i Fugellis liv.

Poppe har tidligere sagt dette til VG:

– For ham har det vært en overraskende og fin opplevelse å jobbe med denne filmen, og han forteller at det har vært en drivkraft for å komme seg opp på tunge morgener.

Fugelli medforfattet og ga ut over 50 bøker i sin levetid. Samtidig mottok han flere utmerkelser og har skrevet en lang rekke aviskommentarer. Han var utdannet lege, professor i allmennmedisin og sosialmedisin, i tillegg til å være en ivrig samfunnsdebattant gjennom flere år.

Poppe sier til NRK at filmen er en tett og personlig opplevelse, nesten som en privat historie om hvem Fugelli var.

Kilder: Filmweb, NRK, VG

OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.