fbpx Massevaksinering for å hindre koleraepidemi blant rohingyaer i Bangladesh Hopp til hovedinnhold

Massevaksinering for å hindre koleraepidemi blant rohingyaer i Bangladesh

Bildet visere kvinner som bærer barn.

Over 650 000 rohingya-flyktninger skal vaksineres mot kolera i flyktningleirene i Bangladesh etter at nærmere 5 000 personer allerede er behandlet for diaré.

Massevaksineringen startet tirsdag og gjennomføres av helsedepartementet i Bangladesh i samarbeid med Verdens helseorganisasjon (WHO) og Verdens barnefond (Unicef).

Det er den nest største orale massevaksineringen noensinne. Den største ble gjennomført i Haiti i 2016.

– Kolera er en farlig sykdom. Spesielt blant barn som lever under trange, uhygieniske forhold. Preventivt arbeid er nødvendig, sier Edouard Beigbeder, Unicefs representant i Bangladesh, i en pressemelding.

Forholdene i flyktningleirene som er opprettet for rohingyaer som har flyktet fra Myanmar, beskrives som forferdelige og katastrofale. De nyankomne må nøye seg med et stykke plast over hodet. En av leirene er 20 kilometer lang, og bakken består av gjørme.

Om lag 60 prosent av flyktningene er barn. Hvert femte barn under fem år lider ifølge FN av akutt underernæring. Det er også registrert en rekke tilfeller av meslinger i leirene.

Leirene huser nå rundt en million mennesker, hvorav over en halv million har ankommet siden 25. august. Hundretusener var allerede før dette innkvartert i leirene. Noen av dem flyktet fra Myanmar i fjor høst, mens andre har bodd i leirene i flere år.

Den siste flyktningstrømmen over grensen startet for nær sju uker siden da militæret i Myanmar iverksatte en storstilt operasjon mot rohingya-bebodde områder etter at en militant rohingya-gruppe angrep flere politistillinger.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse