fbpx Vil fjerne stoppeklokkeregimet Hopp til hovedinnhold
Bergen kommune:

Vil fjerne stoppeklokkeregimet

Klokker

Bergen innførte i 2015 nye normtider i hjemmetjenestene. Resultatet ble at sykepleierne fikk mindre tid til hver enkelt bruker. Nå vil kommunen avvikle ordningen.

I desember i 2015 vedtok byrådet i Bergen en nedkorting av tida kommunen vurderer som tilstrekkelig for å utføre et tjenesteoppdrag hos brukere av hjemmetjenestene (se faktaboks).

Slaktet i rapport

I vår kom rapporten « Normtider til besvær», hvor Senter for omsorgsforskning ved Høgskolen på Vestlandet har evaluert konsekvensene av endringene for brukerne, de ansatte, kommuneøkonomien og «forsvarlighetskravet».

Hele 86 prosent av de ansatte mente at endringene førte til negative konsekvenser for brukerne. 89 prosent av ansatte i hjemmesykepleien opplevde at hverdagen ble forverret etter innføringen av normtidene.

Avvikles 1. januar

På en pressekonferanse torsdag opplyste byrådsleder Harald Schjelderup at ordningen med normtid vil bli avviklet.

– Fra 1. januar fjerner vi dagens system og oppretter i stedet et midlertidig system. Det skal utformes sammen med ansatte, tillitsvalgte og fagforeningene.

Endringene vil blant annet innebære at det blir gitt mer ansvar til mellomledere, slik at saksbehandlingen for å avgjøre hvor mye tid en pasient skal få, skal bli redusert.

Saken skal etter planen behandles av bystyret i Bergen i slutten av oktober.

LES: Stoppeklokke gir dårligere tilbud

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse