fbpx Første skoledag som sykepleierstudenter Hopp til hovedinnhold

Første skoledag som sykepleierstudenter

Sykepleierstudentene Elida Lillehammer Bakka og Karoline Szabo
STUDIESTART: Sykepleierstudent Elida Lillehammer Bakka (t.v.) vil bli jordmor, mens Karoline Szabo vil jobbe på sykehus. Foto: Kari Anne Dolonen

Elida Lillehammer Bakka og Karoline Szabo gleder seg til å ta fatt på sykepleierstudiet.

Elida Lillehammer Bakka og Karoline Szabo har sin første dag som sykepleierstudenter ved HiOA, studiested Pilestredet.

Vil bli Jordmor

Elida Lillehammer Bakka er opprinnelig fra Suldal, men når hun skulle begynne å studere, var det Oslo hun ville til.

– Hvorfor vil du bli sykepleier?

– Jeg har lyst til å bli jordmor, men da må jeg ta sykepleierutdanning først, sier Bakka som synes det virker som en interessant jobb.

– Men det kan jo være at jeg endrer retning underveis i studiet. Egentlig er jeg åpen for det meste, sier hun.

Novise

– Er det noe du gruer deg til?

– Det er mange ting jeg skal igjennom som jeg ikke er vant med eller har gjort før, sier Bakka.

– Som for eksempel?

– Stell. Jeg har ingen erfaring med å jobbe med syke mennesker eller på sykehjem. Det er mye jeg må lære, sier hun.

Oppvokst med sykepleie

Karoline Szabo har lyst å bli sykepleier fordi hun synes kroppen er fascinerende. Å jobbe med mennesker er noe hun føler som et kall.

– Både mamma, pappa og min søster er sykepleiere, sier Szabo.

– Er det noen i familien din som ikke er sykepleier?

– Jada. Bestemor er lærer og bestefar er skredder, så det er vidt spenn sier hun.

Variert arbeidsdag

– Har du bestemt deg for hva du vil jobbe med når du er ferdig utdannet?

– Jeg vil jobbe på sykehus på vanlig post noen år før jeg bestemmer meg for en spesiell retning. Jeg vil bruke noen år på å jobbe pasientnært slik at jeg får brukt min kompetanse som sykepleier. Det er jo det jeg utdanner meg til, sier hun.

Sykepleien utfordrer sykepleierstudentene

Send oss i Sykepleien bilder fra sykepleierutdanningen du går på. Husk å skrive ned navnene på dem som er med på bildet, hvilket studiested de er fra, og gjerne en morsom bildetekst. Bildene vil bli publisert som en egen nettsak. Send bildene til: kari.anne.dolonen@sykepleien.no

LES OGSÅ: Studiestart for fremtidens sykepleiere

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.