fbpx Totalforbud mot tobakk i arbeidstida Hopp til hovedinnhold

Totalforbud mot tobakk i arbeidstida

Fra 1. august skal alle ansatte i Nittedal kommune være røykfrie i arbeidstida, også alle ekstravakter og vikarer.

– Kommunen kan ikke ta ansvar for at folk skal slutte å røyke, men vi kan ta ansvar for at våre brukere skal få møte røykfrie ansatte. Vi håper jo også på en gevinst der vi fremmer de ansattes helse og har også tro på at dette vil bidra til et lavere sykefravær, sier varaordfører i Nittedal kommune, Inge Solli (V) til Romerikes blad.

Forbudet gjelder også bruk av snus, når de kommuneansatte er i kontakt med kommunens brukere.

Ledelsesansvar

– Hva skjer hvis man ikke overholder forbudet etter 1. august? 

– Dette blir et ledelsesansvar, og vil bli behandlet som et hvilket som helst regelbrudd, sier hovedverneombud Trond Bergli til samme avis. Han innrømmer imidlertid at ikke alle har vært like fornøyde med forbudet.
Kommunen har allerede gjennomført tobakksfrikurs for rundt 30 ansatte. Dette tilbudet følger de ansatte i arbeidstida.

Støtte fra KS

Ifølge kommunen har advokater i KS og Fylkesmannen gått god for forbudet. At de nye reglene ikke strider mot den enkelte arbeidstakers rett til privatliv etter Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Men juristene forutsetter at forbudet ikke gjelder ubetalte pauser, tjenestereiser og bruk av privat bil i arbeidet og på kurs og seminarer. 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse