fbpx Humanitære organisasjoner trekker seg ut av Den sentralafrikanske republikk Hopp til hovedinnhold

Humanitære organisasjoner trekker seg ut av Den sentralafrikanske republikk

Kart over Den sentralafrikanske republikk

Så langt i år har helsearbeidere nord i Den sentralafrikanske republikk blitt utsatt for 33 angrep.

Fem humanitære organisasjoner trekker seg midlertidig ut av den nordlige delen av Den sentralafrikanske republikk etter flere angrep mot hjelpearbeidere i 2017.

33 angrep i år

Ingen har blitt drept eller fått alvorlige skader i de totalt 33 angrepene siden begynnelsen av 2017, men «angrepene mot humanitære baser resulterer ofte i at IT-materiale og penger blir stjålet», sier Yaye Nabo Sene ved FNs nødhjelpskontor OCHA.

Bare siden mars har humanitære organisasjoner opplevd 16 angrep i det nordvestlige Ouham-prefekturet. Aktivitetene i landet er suspendert inntil sikkerheten blir forbedret, sier Sene i en e-post til nyhetsbyrået DPA.

Konflikt mellom muslimer og kristne

Den diamantrike, men fattigdomsrammete nasjonen har sett sikkerhetssituasjonen bli stadig verre siden 2012, da det brøt ut en voldelig konflikt mellom muslimske og kristne opprørsgrupper i landet. FN understreker imidlertid at angrepene ikke nødvendigvis har blitt gjennomført av slike grupper, men snarere av «alle som tjener på usikkerhet».

Ifølge FN trenger om lag 2,2 millioner mennesker, nærmere halvparten av befolkningen i Den sentralafrikanske republikk, humanitær hjelp.

0 Kommentarer

Annonse
Annonse