fbpx Over 800 helsearbeidere drept i Syria Hopp til hovedinnhold

Over 800 helse­arbeidere drept i Syria

En død kropp under et laken hvor beina stikker frem. Det er tegnet det Syriske flagget på fotsålene.

De fleste drapene skyldes skyting og bombing av sykehus, ifølge en ny rapport. 

Totalt har over 800 helsearbeiderne blitt drept i sykehusbombinger, skyting, tortur og likvideringer utført av regjeringsstøttete styrker, heter det i en analyse publisert i  The Lancet.

Hindrer befolkningen helsehjelp

I rapporten anklages Syrias regjering og allierte Russland for å drive målrettete angrep mot helsepersonell på en måte som aldri før er sett i krig, ifølge forskerne.

– Det internasjonale samfunnet har ikke reagert på disse bruddene på internasjonale menneskerettighetslover, sier forfatterne av rapporten. Forfatterne hører til universiteter i Beirut, Storbritannia og USA, sammen med en syrisk-amerikansk medisinforening og en frivillig organisasjon.

176 sykepleiere

Fra mars 2011 til september i fjor ble 782 helsearbeidere drept. 247 av dem var leger og 176 sykepleiere. De resterende gruppene av helsepersonell inkluderer apotekere, medisinstudenter, ambulansepersonell og veterinærer som ble tatt med på listen fordi de behandlet mennesker da de ble drept.

De fleste drapene skyldes skyting og bombing av sykehus. Siden september har ytterligere 32 helsepersonell mistet livet, og bringer dermed totalen opp på 814 drepte. Ifølge studien er antallet trolig langt høyere.

Nær en tredel av syrere lever nå i områder uten helsepersonell. Rundt halvparten av sykehusene i landet er ødelagt.

Kilder: The Lancet, NTB, Mail online

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse