fbpx Tidligere NSF-topper i nytt prioriteringsutvalg Hopp til hovedinnhold

Tidligere NSF-topper i nytt prioriteringsutvalg

Et nytt utvalg som skal se på prioriteringsutfordringene i den kommunale helse- og omsorgstjenesten skal ledes av tidligere NSF-forbundsleder Aud Blankholm. Tidligere NSF-nestleder Unni Hembre er oppnevnt som medlem.

– Det har aldri tidligere vært en helhetlig gjennomgang av prioriteringsutfordringene i den kommunale helse- og omsorgstjenesten. Tidligere utvalg har hovedsakelig sett på kriterier for prioritering i spesialisthelsetjenesten. For å sikre at vi har en rettferdig fordeling av helsetjenester i hele sektoren, er det derfor behov for å utrede situasjonen i kommunene, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie da han i dag presenterte det nye utvalget.

Utvalgsleder er sykepleier Aud Blankholm og forbundsleder i Norsk Sykepleierforbund (NSF) i perioden 1983-1987.

Et bredere helseperspektiv

– Mens spesialisthelsetjenesten hovedsakelig utreder og behandler, har kommunene et bredere helseperspektiv. De skal forebygge sykdom, fremme god helse blant innbyggerne og legge til rette for at befolkningen kan ta sunne valg. I tillegg kan mange av brukerne i kommunen ha behov for livslang oppfølging for å kunne mestre livet. Vi kan derfor ikke automatisk overføre prinsippene for prioritering fra spesialisthelsetjenesten til den kommunale helse- og omsorgstjenesten, sier Høie i en pressemelding.

Helhetlig drøfting av prioritering

Målet med utvalget er å få en helhetlig drøfting av prioritering i den kommunale helse- og omsorgstjenesten og tannhelsetjenesten. Utvalgets arbeid skal bidra til mer kunnskap og åpenhet om prioritering i helse- og omsorgstjenesten, og de skal foreslå mulige prinsipper for prioritering. Utvalget skal levere sin NOU innen 31.12.2018.

LES: Mandat for offentlig utvalg om prioritering i den kommunale helse- og omsorgstjenesten

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse