fbpx Nytt sykepleierteam skal steppe inn på sykehjem Hopp til hovedinnhold

Nytt sykepleierteam skal steppe inn på sykehjem

Utsiden av sykehjemmet Bergan i Kristiansund

Kristiansund har lenge slitt med sykepleiermangel. Nå har de opprettet et vakthavende sykepleierteam som skal hjelpe å fylle behovet.

I løpet av våren kommer et nytt team bestående av åtte sykepleiere på plass i Kristiansund kommune. De skal hjelpe med faglige sykepleieroppgaver etter behov på de fire sykehjemmene i Nordmøre-byen.

– Målet er å sikre sykepleierkompetansen på alle avdelingene når det trengs, forklarer Ann-Kristin Sæther, hovedtillitsvalgt for NSF i Kristiansund.

Varierte sykepleieroppgaver

Teamet skal ha base på Bergan sykehjem. Det skal alltid være to som sitter på vakt samtidig i vakter på tolv og en halv time.

– Hvis det mangler sykepleiere, blir det vakthavende sykepleierteamet tilkalt for å gå inn. Det kan både være akutt og planlagt, sier Sæther .

Hun forklarer at det for eksempel kan være hvis avdelingssykepleier ser at det mangler sykepleiere til turnus, ved sykmeldinger, eller hvis det bare er ekstra mange sykepleieroppgaver.

Hvis det mangler sykepleiere, blir det vakthavende sykepleierteamet tilkalt for å gå inn.
Ann-Kristin Sæther, hovedtillitsvalgt

Hvis teamet ikke er på oppdrag ute på sykehjemmene, vil de likevel ha mange oppgaver, som å à jour-holde pasientjournaler og legge medisiner i dosetter.

– Siden arbeidet ikke har startet enda, vet man ikke helt hvordan det blir. Teamet kommer til å utvikle seg etter hva behovene er, sier Sæther.

Mangel på sykepleiere

Sykepleiermangel er bakgrunnen for at teamet er blitt etablert. Sæther forteller at det har vært problemer med å fylle stillingene på sykehjemmene.

– Vi har opplevd at sykepleiere er alene med ansvar for flere avdelinger, og må løpe mellom dem. Sykepleierteamet skal føre til at sykepleieren som er på vakt skal kunne konsentrere seg om den avdelingen han eller hun er ansatt på, sier Sæther.

Sykepleierteamet skal føre til at sykepleieren som er på vakt skal kunne konsentrere seg om den avdelingen han eller hun er ansatt på.
Ann-Kristin Sæther, hovedtillitsvalgt

Hun forsikrer at teamet ikke skal erstatte de tomme stillingene.

– Vi vil fortsatt søke etter sykepleiere til stillingene som står ledige. Teamet skal ikke ta over for disse. Dette er et middel for å lette arbeidshverdagen og styrke beredskapen.

Misforståelse skapte misnøye

Hovedtillitsvalgt Sæther har vært tilhenger av ideen om sykepleierteamet fra dag én. Men blant sykepleierne var det ikke bare begeistring til å begynne med.

– Det var en misforståelse om at teamet skulle ta over mange av sykepleieroppgavene, men sånn er det ikke.

– Sykepleierne skal fortsette som før, men bare få konsentrere seg om sin avdeling. Så når dette ble oppklart, tror jeg de aller fleste synes dette er kjempepositivt, sier Sæther.

Hun synes selve prosessen med å opprette teamet har vært fin, da alle avdelingsledere og tillitsvalgte har vært med fra starten, og alle ansatte har blitt informert og tilbudt stilling.

Tilbud om full stilling

Alle de åtte sykepleierne som er ansatt i teamet fikk tilbud om 100 prosent stilling, men noen tok heller 80 prosent, forteller Sæther.

Hun tror noe av grunnen til at de fikk ansatt sykepleiere til teamet var at det var en spennende stilling med en annen måte å jobbe på.

– Alt er ikke satt enda, arbeidsoppgavene vil bli til underveis, sier Sæther.

– Kjempepositivt

Sæther mener teamet vil kunne redusere tidsklemma og styrke de faglige kjerneoppgavene.

– Jeg jobber selv i hjemmesykepleien, så jeg vet hvordan det er å være få. Hadde jeg hatt et slikt team som kunne avhjelpe meg, så hadde det vært kjempebra. Dette er kjempepositivt.

LES OGSÅ: 

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse