fbpx Depresjon er tema for Verdens helsedag Hopp til hovedinnhold

Depresjon er tema for Verdens helsedag

Den 7. april markeres Verdens helsedag. Den betyr også starten på en ettårskampanje, hvor målet er å få flere mennesker med depresjon i alle land om å søke hjelp.

Verdens helseorganisasjon ( WHO) har valgt depresjon som hovedtema i anledning Verdens helsedag, som er 7. april, etter organisasjonens stiftelsesdag i 1948.

Depresjon er en lidelse mange av oss vil oppleve én eller flere ganger i livet. Den kan ramme folk i alle aldre, med alle bakgrunner, fra alle land.

Lidelsen gjør det vanskelig å fungere i hverdagen og kan få alvorlige konsekvenser for forholdet til familie og venner, jobb, skole og sosialt samvær. I verste fall kan det føre til selvskading og selvmordstanker.

– Det overordnede målet med denne ettårskampanjen er at flere mennesker med depresjon i alle land søker hjelp, skriver WHO på en egen  nettside for kampanjen.

Konkrete råd

På kampanjesiden forteller folk som har opplevd depresjon om hvordan de klarte å få det bedre. Den inneholder også  konkrete råd  til mennesker som selv er deprimert eller har noen i sine omgivelser som er det. WHO har forsøkt å favne et bredt kulturelt spekter i sitt materiell, siden de henvender seg til folk i alle land i verden.

Tre grupper overrepresentert

Målgruppen er folk flest, med spesielt fokus på unge mennesker, kvinner som nettopp har født og eldre over 60 år, da disse tre gruppene er overrepresentert på depresjonsstatistikken. En rekke handouts retter seg mot disse ulike gruppene, formidler håp til de som er rammet og gir råd om hvor man kan søke hjelp.

Brosjyren  Let´s talk gir et overblikk over hele kampanjen. 

Andre merkedager

Verdens helsedag er langt fra den eneste helserelaterte merkedagen som markeres i løpet av et år.

I kalenderen nedenfor finner du drøyt hundre av dem.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse