fbpx Viser livet på flukt Hopp til hovedinnhold
Utstilling på Nobels fredssenter:

Viser livet på flukt

Forrige uke åpnet en utstilling om folk på flukt ved Nobels fredssenter i Oslo.

Utstillingen <<Omveier>> åpnet onsdag forrige uke.

Et knippe fotografer, fra prisbelønte Magnum-fotografer til barn utstyrt med engangskamera, har dokumentert det å være på flukt. 

-Vårt ønske er at Omveier skal gi folk innblikk i hva det vi kaller flyktningkrisen egentlig handler om. Flyktningenes situasjon beskrives ofte med empati og sorg, eller med direkte avvisning. Denne utstillingen viser at flyktninger er helt vanlige mennesker – forskjellen er bare at de er på flukt, sier Nobels Fredssenters direktør Liv Tørres i en pressemelding.

Fordommer

Omveier består av fem fotoserier, filmer, ett samtidskunstverk og en fordomsbar.

I fordomsbaren, som ser ut som en vanlig bar, kan publikum møte en bartender som serverer og utfordrer fordommer knyttet til integrering og flyktninger.

I en fordomsquiz er et av spørsmålene hvor mange asylsøkere som kom til Norge i 2016 - og hvor mange av disse igjen som er fra Syria.*

Barn forteller

I Syria er mitt eneste hjem forteller barn fra Syria om livene sine. I korte videodokumentarer forteller de om hvordan det er å leve i en flyktningleir i Libanon. En av jentene sier: <<Jeg ville spist jord om jeg kunne reise tilbake.>> 

Bildene i denne delen av utstillingen er tatt med engangskamera av barna. Utstillingen er laget i samarbeid med organisasjonen Zakira og Unicef.

Fotoserie

I Texting Syria får besøkende opp de tekstmeldingene som ble sendt idet bildet ble tatt. Bildene er av flyktninger som tekster hjem til familen i Syria.

I en fotoserie kalt Exile, som er skapt i samarbeid med fotobyrået Magnum Photos, vises fotografier av folk på flukt helt tilbake til 1940-tallet.

Utstillingen står fram til 3. september.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse