fbpx Satser på skjønnhet Hopp til hovedinnhold
Min jobb som hudsykepleier

Satser på skjønnhet

–  Enkelte ser på jobben som overflatisk og forbinder den med usunne idealer. 

Fakta
Kathrine Odden, kosmetisk ­dermatologisk sykepleier

Arbeidsplass: Egen kosmetisk dermatologisk klinikk i Sandefjord.

En kosmetisk dermatologisk sykpleier jobber med pleie og behandling av hudsykdommer og -skader eller i medisinske eller kosmetiske klinikker. Det kan både være på sykehus, i kommunehelsetjesten og i private bedrifter.

Utdanning: Bachelor i sykepleie, videreutdanning i kosmetisk ­dermatologisk sykepleie

Jobben min handler om helse og skjønnhet. De fleste av mine kunder vil ha et forbedret utseende. Jeg gjør alt fra napping av bryn til hudbehandlinger; kjemisk peeling, og fillerbehandlinger som øker volumet og kollagenproduksjonen i huden. Botox brukes mot flere ting enn rynker, for eksempel stramme muskler som forårsaker migrene, tanngnissing og overdreven svetting. Behandlingen er en lightversjon av kosmetisk kirurgi.

En stor del av jobben er å se hva den enkelte kan kle. Det er viktig å snakke med kunden om forventninger slik at de får et realistisk bilde av hva de kan oppnå gjennom behandlingen. Jeg er også opptatt av å kartlegge dem skikkelig, medisinbruk og så videre, slik at de er forberedt på eventuelle komplikasjoner.

Jeg er veldig opptatt av etikk i jobben min. For eksempel tar mange unge jenter under 18 år kontakt, disse behandler jeg prinsipielt ikke. Mange ønsker rask forandring, men god hudpleie over tid gir best resultater og minst komplikasjoner. Det morsomste ved jobben er å gi god behandling over tid som skaper forandring på en naturlig måte.

Jeg møter også noen fordommer. Enkelte ser på jobben som overflatisk og forbinder den med usunne idealer. Det at enkelte starter opp uten å være kvalifiserte har gitt kosmetiske dermatologer et litt dårlig rykte. I tillegg stiger tallet på komplikasjoner. Det kreves ett års videreutdanning for å bli kosmetologisk dermatolog, men tittelen er ikke beskyttet. Man lærer mye på sykepleierutdanningen, men ikke nok. Spesialkompetanse i anatomi er viktig, og injeksjonsteknikk krever håndlag og kunnskap.

Jeg har drevet for meg selv i mange år, først som frisør og nå, fra 2014, som kosmetisk sykepleier. Jeg har også vært norgesmester i make up. Jeg setter stor pris på at jobben er så variert og fleksibel.

Historien stod på trykk i Sykepleien nr. 4/2015

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse