fbpx Livet etter masteren Hopp til hovedinnhold
Uteksaminerte studenter:

Livet etter masteren

Viser studenter som går rundt i aulaen på en høgskole/univeresitet

Hvor godt fornøyd er sykepleierstudenter som har tatt en klinisk master?

En fersk kandidatundersøkelse som legges frem i dag ved Høgskolen i Oslo og Akershus, viser at 96 prosent av studentene som har tatt masteren Sykepleie, klinisk forskning og fagutvikling mener utdanningen er relevant for arbeidslivet. 

214 dager fra mastergrad til jobb

Undersøkelsen omfatter masterprogrammene ved HiOA, og er sendt ut til alle kandidater som ble uteksaminert i perioden januar 2011 til august 2015. Svarprosenten på undersøkelsen var på 65 prosent.

I undersøkelsen svarer sykepleierne (27 respondenter) at det i snitt tok 214 dager fra de fullførte utdanningen til de fikk tilbud om relevant jobb. Snittet blant de 23 masterprogrammene som var med i undersøkelsen var 138 dager fra fullført utdanning til tilbud om relevant jobb.

Nyttig utdanning

På spørsmål om masterutdanningen var en forutsetning for jobben de har nå, svarte 37 prosent av sykepleierne ja. 52 prosent mente masteren gjorde dem bedre kvalifisert enn søkere med bare bachelor, mens 11 prosent mente masteren var uten betydning.

Halvparten fikk nye oppgaver

Av de som hadde relevat jobb før de tok masteren, svarte 55 prosent (20 respondenter) at de hadde fått nye arbeidsoppgaver som følge av mastergraden.

88 prosent av sykepleierne hadde fast stilling på det tidspunktet de svarte på undersøkelsen.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse