fbpx Ingen streik ved private sykehjem Hopp til hovedinnhold

Ingen streik ved private sykehjem

Åtte timer på overtid ble NSF og NHO Service enige. Dermed blir det ingen streik ved private sykehjem. 

- Vi har fått gjennomslag for å utvide stigen for minstelønnssatser til en seksårsstige. Vi har også fått på plass en egen lønnsstige for sykepleiere med mastergrad, sier forbundsleder Eli Gunhild By i Norsk Sykepleierforbund (NSF) i en pressemelding.

- Etter langvarige og krevende forhandlinger er vi glad for at vi har unngått en sykehjemsstreik, heter det i en pressemelding fra NHO Service.

Beveget seg i riktig retning

NSF har gjennom dette oppgjøret kommet et steg i riktig retning, men forbundet vil kjempe videre for å sikre at medlemmene i NHO-området får et lønnsnivå og en lønnsutvikling tilsvarende offentlig sektor, ifølge NSF-lederen.

De nye minstelønnssatsene for sykepleiere med 0, 2, 4 og 6 års ansiennitet etter årets oppgjør, betyr at en sykepleiers minstelønn er 383 200 kroner (390 606 kroner og 403 302 kroner) og for de med seks års ansiennitet 410 000 kroner. Tilsvarende for spesialsykepleier er 405 418 kroner(418 114 kroner og 450 912 kroner) og etter seks år 457 612 kroner, og for sykepleier med master 450 000 kroner(460 000 kroner og 470 000 kroner) og for de med seks års ansiennitet 480 000 kroner.

Alle medlemmer er sikret et tillegg på minimum 2 000 kroner, enten gjennom minstelønnsheving eller et generelt tillegg. Det skal også gjennomføres lokale forhandlinger ved alle virksomhetene i etterkant av det sentrale oppgjøret.

En sentral avtale

Det er også en viktig seier for NSF at 27 virksomheter nå er tariffbundet og at medlemmene nå har fått en sentral tariffavtale gjennom arbeidsrettens kjennelse 19. oktober om hvem som er omfattet av pleie- og omsorgsoverenskomsten, ifølge Eli Gunhild By.

Les Riksmeklerens møtebok

Vi har fått gjennomslag for å utvide stigen for minstelønnssatser til en seksårsstige.
Eli Gunhild By

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse