fbpx Utnytter hverandres kompetanse Hopp til hovedinnhold

Utnytter hverandres kompetanse

Sørlandet sykehus (SSHF) låner avansert øvingsutstyr av Universitetet i Agder (UiA).  Til gjengjeld får universitetet benytte sykehusets kompetanse.

Leder på institutt for helse- og sykepleievitenskap Kari Hansen Berg ser samarbeidet med sykehuset som utviklende for både UiA og SSHF.

Sykehuset har begynt å bygge opp en egen simuleringsenhet, men deres økonomi er begrenset og en øvingsdukke koster nær én million kroner.

Universitetet har utstyr sykehuset mangler og sykehusets kompetanse er viktig for universitetet. De to institusjonene skal nå samarbeide mer om denne type opplæring. 

Ulik kompetanse

Instituttlederen viser til at de to institusjonene har ulik kompetanse, som det er viktig å utnytte. Det er viktig å trene sammen både for sykepleiere og leger, slik at man er forberedt når akutte situasjoner oppstår. 

– Vi får kvalitetssikret scenarier og vi kan «låne» fasiliteter og operatører. Også kursing er et viktig samarbeidsområde, sier Berg.

Institusjonene får på denne måten nytte av hverandres styrker i forhold til både ferdigheter, teamsamarbeid, kommunikasjon og ledelse.

– Dette er fremtiden. Vi spesialiseres i større og større grad. Å øve på akuttsituasjoner er viktig, men vi er et lite sykehus og det er vanskelig å investere i slikt utstyr. Universitetet har en øvingsdukke, men utnyttelsesgraden er begrenset, så den kan vi dele på, sier sykehusdirektør Jan Roger Olsen til uia.no.

Kun starten

Samarbeidet er i startfasen, men mer er på gang. Sykehuset har fått tilbud om å huse en stor, nasjonal simuleringskonferanse i juni neste år.

– Utstyret ligger der og vi har lokalene som trengs. Da får vi også flyttet store simuleringsøvelser inn på universitetet. Dette er starten på et samarbeid vi ønsker å utvikle videre, sier Berg.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse