fbpx Overrasket over responsen Hopp til hovedinnhold

Overrasket over responsen

Bildet viser Petter Vennerød
LAGER NY SESONG: Petter Vennerød overrasker seg selv ved å lage mer av tv-serien Født i feil kropp. Foto: Erik M. Sundt

– Jeg hadde håpet serien skulle vekke oppmerksomhet, men var uforberedt på at det skulle bli så voldsomt, sier Petter Vennerød.

Han laget tv-serien «Født i feil kropp».
– Det er fantastisk å treffe foreldre som sier den reddet livet til datteren deres. Det er så sterkt at jeg nesten ikke greier å ta det inn.

Fikk kritikk

Serien hadde i snitt over 500 000 seere og vant Gullruten for beste dokumentar- eller faktaserie. 
– Du fikk kritikk for å utelate mangfoldet i kjønnsuttrykk?
– Ja, men jeg kunne ikke ta for meg alt. Vi har alle et kjønnsuttrykk og mangfoldet er enormt. Jeg valgte å konsentrere meg om de menneskene som ­opplever at de er født i feil kropp og å presentere deres historier. ­Bare blant dem er det en stor bredde, med mennesker fra 3 til 70 år. ­
Jeg mente at det å fortelle deres ­historie var viktig. 

Ikke ferdig

Nå er han i gang med opptak til ny sesong. 
– Det hadde jeg ikke trodd, innrømmer han.
– Jeg hadde ikke trodd jeg ville­ ha interesse av å gå videre. Men dette er en tematikk som opptar meg og som jeg lærer noe av. Og jeg ser at vi ikke rakk å fortelle alt ­første gang. 
Noen av dem som var med i sesong én er med videre, noen er nye. 
– Jeg vil ikke si så mye om hva det handler om, men jeg skal ikke fortelle samme historie om igjen.

Jeg mente at det å fortelle deres ­historie var viktig.

Petter Vennerød
Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.