fbpx Når du finner feil i kjernejournalen Hopp til hovedinnhold

Når du finner feil i kjerne­journalen

Illustrasjon av pc-teknologi med jordklode i bakgrunnen
POPULÆRT: I følge direktoratet har rundt 32 000 innbyggere sjekket kjernejournalen de siste par ukene. Foto: Colourbox

Nå har nesten halve Norge tilgang til kjernejournal. Ikke uventet er det mange som sjekker sin journal og finner feil.

​Kjernejournal er en elektronisk tjeneste som Helsedirektoratet administrerer. Kjernejournalen henter automatisk inn informasjon fra ulike offentlige helseregistre. På den måten kan helsepersonell enkelt få oversikt over viktige helseopplysninger uansett hvor i landet du måtte befinne deg.

Her finner du din kjernejournal.

Sjekk din journal

Helsedirektoratet begynner nå å få inn meldinger fra innbyggere som finner feil i sin kjernejournal.

​- Vi forstår at dette kan oppleves veldig ubehagelig for den det gjelder, og vi er opptatt av at opplysningene i kjernejournalen er riktige, sier Anne-Lise Härter, avdelingsdirektør i Helsedirektoratet og ansvarlig for kjernejournal i en pressemelding.

Helsedirektoratet sier at innmelding om feil vil bli rettet opp og kvaliteten på helseopplysninger vil dermed bli bedre. 

Hva skal du gjøre?

Helsedirektoratet oppfordrer alle som har kjernejournal til å sjekke sine opplysninger. Dersom du finner feil, ta kontakt på 800 43 573.

Ifølge direktoratet har rundt 32 000 innbyggere sjekket kjernejournalen de siste par ukene. I underkant av 100 personer har meldt fra om feil i opplysninger som gjelder sykehus

- Noen handler om feilregistreringer og noen skyldes misforståelser, sier Härter.

Nyttige sider

Noe av det helsepersonell lurer på, er hvordan de kan finne ut om en pasient har registrert informasjon i kjernejournal.

- Varsling av kjernejournal ligger som et ikon i lokal elektornisk pasientjournal og viser til hvilken informasjon som er registrert. Når ikonet er blått med hvit skrift, har pasienten registrert informasjon, melder Helsedirektoratet.

På denne siden finner du flere vanlige spørsmål med svar som helsepersonell ofte stiller rundt kjernejournal.

Les også:
OSLO 1972: Streik blir den ventede sykepleier-reaksjon på statsminister Trygve Brattclis tilbud til Sykepleieraksjonen 1972. Han vil ikke imøtekomme sykepleiernes krav om tre lønnsklassers opprykk, men vil bl. a. foreslå skattepolitiske tiltak. Her aksjonskomiteen f.v. Anne-Lise Bergenheim, Bjørg Wendelborg, Aud Vinje, Christine Thorstensen, Eva Heyerdahl og Anne-Marie Grøygaard, som holder uravsteming pr. telefon til landets sykehus. det er ventet at de ikke vil godta dette. Foto: Vidar Knai / NTB / Scanpi

Sykepleiens historiske arkiv

Sykepleien har dekket sykepleiernes hverdag helt siden 1912.

Finn ditt gullkorn blant 90 000 sider.