fbpx Skal fellesteste sykepleiestudenter i høst Hopp til hovedinnhold

Skal fellesteste sykepleie­studenter i høst

Bildet viser leder i NSF Student, Mia Andresen

I løpet av høsten skal sykepleiestudenter ha en felles, nasjonal deleksamen i fysiologi, anatomi og biokjemi. Målet er å avdekke kvalitetsforskjeller mellom skolene.

12 av utdanningene har meldt seg til å være med i forsøksprosjektet, opplyser Nokut.

– Når en del av eksamen blir lik for alle, vil institusjonene og vi få verdifull informasjon om det faglige nivået på studentene ved de ulike studiestedene. Vi har mistanke om at det er kvalitetsforskjeller mellom studiestedene, uttaler kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen i en pressemelding.

Skjerper kravene

− Nasjonale deleksamener i viktige fag gir en sikkerhet for at de som autoriseres som sykepleiere har et tilstrekkelig kunnskapsgrunnlag til å praktisere som forventet, sier helseminister Bent Høie.

Regjeringen vurderer også å skjerpe karakterkravene for å komme inn på sykepleieutdanningen. Et forslag om at Høgskolen i Oslo og Akershus skal kunne kreve karakter 3 eller bedre i norsk, sendes ut på høring i september.

− Tre viktige fag

− Dette har vi jobbet for lenge, så det er etterlengtet at det nå blir en realitet, sier Mia Andresen, leder i NSF Student. Hun sier at det først ble diskutert en deleksamen i matte, men er fornøyd med at departementet og Nokut nå har landet på å fellesteste studentene i fysiologi, anatomi og biokjemi.

− Dette er tre viktige fag hvor vi bør sikre at alle uteksaminerte sykepleiere sitter på samme kunnskap, sier hun.

Forsiktig begynnelse

Andresen mener høringsforslaget om karakterkrav 3 i norsk, er en forsiktig begynnelse:

− NSF Student mener at det bør være karakterkrav på minimum 3 i norsk, engelsk og matte ved alle sykepleieutdanningene. Det anser vi som et nokså beskjedent minstekrav.

Vi har mistanke om at det er kvalitetsforskjeller mellom studiestedene
Torbjørn Røe Isaksen, kunnskapsminister

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse