fbpx Utsatt meklingsfrist med Norlandia Hopp til hovedinnhold

Utsatt meklingsfrist med Norlandia

Unio og Spekter ble i dag tidlig enige om å fortsette meklingen for ansatte i Norlandia-konsernet 16. mars. Hvis partene ikke kommer til enighet blir det streik fra 17. mars. 

– Vi hadde håpet å komme i mål, men det er fortsatt håp om en løsning, sier forhandlingsleder Eli Gunhild By i Unio.

For Unio er det snakk om å etablere tariffavtale med Norlandia for Unio-medlemmene i organisasjonens barnehager, sykehjem/eldreomsorg og pasienthotell. 

De første som vil bli rammet av en eventuell streik er barnehagene. Unio har meldt uttak for 66 ansatte i 12 barnehager fra 17. mars hvis ikke partene ikke blir enige. Ingen Unio-medlemmer ansatt ved sykehjem/eldreomsorg eller pasienthotell er i denne omgang omfattet av streikevarselet.

Ettersom mekling ikke er avsluttet, vil ikke partene uttale seg om meklingen.

Lønn og pensjon

Unio har fremmet krav om at Norlandia-konsernets tre virksomhetsområder; barnehage, sykehjem/eldreomsorg og pasienthotell forhandles og mekles hver for seg. Det er begrunnet i at de ansatte og virksomhetene i disse tre bransjene har klare forskjeller i lønns-, pensjons- og arbeidsvilkår, driftsform, driftstider og bransjetilknytning.

I alle tre bransjene er kravet å få tariffestet pensjon sentralt etter at Norlandia meldte seg inn i arbeidsgiverorganisasjonen Spekter.

Unio har om lag 400 medlemmer i Norlandia-konsernet.

Parallelt med Unio mekler også Fellesforbundet, Fagforbundet, Delta og Lederne om en tariffavtale og et oppgjør for sine medlemmer i Norlandia.

0 Kommentarer

Innsendte kommentarer kvalitetssikres før publisering. Kvalitetssikringen skjer i vanlig arbeidstid.

Ledige stillinger

Alle ledige stillinger
Kjøp annonse
Annonse
Annonse